Dăncilă va prezenta în Parlamentul European prioritățile Președinției României la Consiliul UE

331
Dăncilă va prezenta în Parlamentul European prioritățile Președinției României la Consiliul UE - dancila-1547447158.jpg
Prim-ministrul Viorica Dăncilă va prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, care va avea loc marți, 15 ianuarie 2019, la Strasbourg, notează hotnews.ro. Șeful Executivului va avea o întrevedere cu președintele PE, Antonio Tajani.


"Premierul va conduce delegația Guvernului României, care va efectua o vizită de lucru la Strasbourg, în perioada 14-15 ianuarie 2019, în vederea prezentării Programului de lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Agenda vizitei va cuprinde întrevederi ale delegației guvernamentale române cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu liderul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor din Parlamentul European, Udo Bullmann, precum și cu reprezentanții Grupului S&D și alți lideri ai Parlamentului European", se arată într-un comunicat de presă .


Potrivit sursei citate, premierul României va participa, de asemenea, alături de înalți oficiali europeni și membri ai Guvernului României, la vernisajul expoziției de fotografie pe tema "Tradiții și peisaje din România", organizat cu ocazia debutului Președinției române la Consiliul UE.


Din delegația guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă vor face parte ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Constantin Budăi.


Încă de miercurea trecută, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că luni și marți se va afla la Strasbourg.


"La începutul săptămânii viitoare, mai precis luni și marți, voi avea mai multe întrevederi oficiale la Strasbourg și voi prezenta în plenul Paralmentului European prioritățile mandatului Președinției noastre. Înțelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem de a fi văzuți acționând împreună pentru România, dar și pentru UE. Suntem pregătiți atât la nivel tehnic cât și la nivel politic. Salut inițiativa ministrului Comunicațiilor, care pentru a marca începutul mandatului nostru, a lansat prin Romfilatelia, o serie de mărci poștare dedicate preluării Președinției Consiliului UE", a declarat Viorica Dăncilă, miercurea trecută, la începutul ședinței de Guvern.


Vizita premierului Dăncilă vine după ce, la sfârșitul săptămânii precedente, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European Donald Tusk, președintele Parlamentului European și membri ai Colegiului comisarilor europeni au venit la București, pentru a participa la ceremonia oficială de inaugurare a Președinției Consiliului UE preluată de la 1 ianuarie 2019 de către România.


Oficialii europeni au avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, precum și cu președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, căruia șeful Camerei Deputaților Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile deoarece se află în concediu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8546 secunde