Dăncilă: Șeful CNAIR "pleacă acasă" dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă

312
Dăncilă: Șeful CNAIR

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) "pleacă acasă" dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă, relatează Agerpres.


"Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, șeful CNAIR trebuie să vină și să-mi spună: 'Avem cei 100 de kilometri de autostradă'. Dacă zice 'nu-i avem', pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem", a afirmat Dăncilă, potrivit unui interviu difuzat sâmbătă de Antena 3.


Premierul a precizat că în ianuarie va fi desemnat câștigătorul licitației pentru autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov.


"Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem și această autostradă. Bineînțeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă și cu celelalte autostrăzi", a spus Dăncilă.


Ea a subliniat că lucrările la autostrăzi sunt monitorizate cu foarte mare atenție, iar termenele trebuie respectate.


"Știu că mai avem unele probleme legate de autorizațiile de mediu, mai avem la Pitești - Sibiu două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru și eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în același timp, acordăm o mare atenție legării coridoarelor europene, dar și pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public- privat", a mai spus Viorica Dăncilă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.815 secunde