Dacian Cioloș vrea să relanseze dezbaterea despre regionalizare

111
Dacian Cioloș vrea să relanseze dezbaterea despre regionalizare - ciolos4948911mediafaxfotostefanm-1467636289.jpg

Articole de la același autor

Premierul Dacian Cioloș a spus, la deschiderea Forumului Administrației Publice Locale, de la Palatul Parlamentului, că 
regionalizarea nu va fi decisă de Guvern în acest mandat, până la sfârșitul anului, dar este important să fie relansată dezbaterea în acest caz, pentru ca după alegerile parlamentare să se poată intra în linie dreaptă.


"Nu o să decidem noi regionalizarea în acest mandat, până la sfârșitul anului, dar cred că e important să folosim această perioadă și să relansăm această dezbatere în așa fel încât după alegerile parlamentare să putem intra în linie dreaptă", a afirmat Cioloș.
Potrivit premierului, această temă ar trebui pusă în dezbatere pentru a se vedea ce responsabilități ar trebui să îndeplinească viitoarele regiuni administrative, ce resurse financiare să aibă la dispoziție și cum să fie acestea alocate. În plus, ar trebui stabilite care să fie instrumentele de cooperare cu autoritățile locale, cu autoritățile județene și mai ales modalitatea pentru ca aceste structuri regionale să nu fie doar o adăugire a unui nou strat administrativ și de complexitate birocratică, ci să fie într-adevăr o valoare adăugată în organizarea administrativ teritorială a țării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.087 secunde