Mai multe ştiri online:

Dacian Cioloș: „Este timpul Parlamentului să voteze revizuirea Constituției“

Ştire online publicată Joi, 11 Aprilie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, ieri, că este rândul Parlamentului să voteze revizuirea Constituției, după ce CCR a stabilit că inițiativa legislativă cetățenească «Fără penali în funcții publice» îndeplinește prevederile legii fundamentale.

„Mai mult de un milion de români au semnat această inițiativă cu speranța într-o Românie mai bună. Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituției. Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un Parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru, care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă. Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți. Inițiativa cetățenească își va continua cursul. Epoca penalilor din politică se apropie de sfârșit“, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că inițiativa legislativă cetățenească de revizuire a legii fundamentale, prin care se dorește ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcții publice, îndeplinește prevederile constituționale. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7611 secunde