Curtea Supremă: Radu Mazăre a sfidat justiția

810
2
Curtea Supremă: Radu Mazăre a sfidat justiția - mazare-1516536135.jpg
Instanța a considerat că, prin plecarea în Madagascar, Radu Mazăre a abuzat de încrederea magistraților, care i-au ridicat interdicția de a părăsi țara.

"Acesta a încălcat cu rea-credință obligațiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituție, și nici la termenul de judecată în fața instanței de judecată." (sursa: motivare ICCJ)

Judecătorii nu au fost impresionați de apărarea fostului edil, care a anunțat că cere azil politic în insula din sudul Africii, deoarece se consideră persecutat. Curtea Supremă explică, în motivarea deciziei prin care pe numele lui Radu Mazăre a fost emis mandat de arestare, că faptele pentru care este acuzat justifică decizia.

"Radu Mazăre a indus în eroare și, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reușind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român și de zădărnicie a actului de justiție, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpați de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei." (sursa: motivare ICCJ)



Sursa Digi24


Comentează știrea

Radu
21 ianuarie 2018
Si???

Si ce se intampla?????Nu mor caii cand vor cainii!!

MIHAI
22 ianuarie 2018
INALTA OGRADA

S-a ajuns astazi in Romania sa intelegem prin justitie nu ceea ce este drept in sine, ci mai curand un complex de coduri si articole in numele carora se pot indreptati tot felul de manevre si hotarari menite sa-i apere pe cei care detin puterea, pe jefuitorii de toate categoriile, Justitia romaneasca a devenit un instrument in slujba celor sireti care stiu cum sa se strecoare printre legi, care au bani sa plateasca o ceata de avocati. Se dovedeste ca legile sunt intotdeauna folositoare celor care au averi si daunatoare celor care n-au nimic. Intr-o sociatate ca a noastra, legea este o ipocrizie. Cei bogati sunt rar pedepsiti, scapa repede de puscatie si raman cu banii furati. Inalta Curte nu este o simpla ograda cu oratanii, in care fiecare face ce vrea . Cazul Mazare nu e singular. Mazare si cei care au fugit din Romania ca sa scape de consecintele legale, au avut de partea lor complicitatea justitiei pe care Inalta Ograda nu da doi bani. Daca o asemenea institutie poate fi indusa in eroare si sfidata, ne putem imagina ce se intampla in celelalte elemente componenente ale justitiei. Si in astfel de cazuri statul nu da dovada de slabiciune si zadarnicie ci de aceeasi ticalosie manifestata si in politica. Pentru toate aceste grave nereguli, membrii Inaltei Ograzi trebuie destituiti.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0985 secunde