€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Cum vrea primarul Florin Chelaru să transforme Năvodariul într-o stațiune de top

Ştire online publicată Vineri, 29 Iulie 2016. Autor: Cosmin ZAPOROJAN
Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru
Cum vrea primarul Florin Chelaru să transforme Năvodariul într-o stațiune de top - florinchelaru10-1469716511.jpg
Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat, încă din prima zi a mandatului său, că strategia de dezvoltare a localității trebuie să aibă în centrul său litoralul și turismul. Până nu demult considerat un oraș eminamente industrial, localitatea din nordul stațiunii Mamaia a cunoscut în ultimii ani o explozie în ceea ce privește turismul. 


Investițiile de zeci de milioane de euro în infrastructură și proiecte de înfru-musețare, alături de construirea de noi și noi ansambluri rezidențiale, restaurante, hoteluri și pensiuni au transformat Năvodariul, în mod oficial, în stațiune turistică. 


Ca un element de noutate, Năvodariul se poate mândri, din această vară, cu cea mai nouă și cochetă promenadă de pe litoralul românesc. Vorbim de peste 4 kilometri de faleză construită din granit, dotată cu zece foișoare de observație care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre, două ronduri prevăzute cu fântâni arteziene, sute de bănci, jardiniere și stâlpi de iluminat.


Faleza este menită să întoarcă orașul cu fața spre mare și să contribuie la schimbarea profilului Năvodariului în stațiune turistică. „Vrem să schimbăm imaginea Năvodariul de oraș industrial, vrem să dezvoltăm turismul. Turismul este o necesitate, este și păcat să nu folosim resursele pe care le avem: plaja și marea. Avem nevoie să definim Năvodariul ca oraș turistic. Îmi doresc ca în scurt timp să devenim o stațiune cel puțin comparabilă cu Mamaia, dacă nu și mai mult”, a declarat primarul Florin Chelaru. 


În paralel cu realizarea promenadei s-a lucrat intens și la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care va integra toate elementele arhitecturale și urbanistice într-un tot unitar. Astfel, întreaga zonă de litoral a Năvodariului va avea o arhitectură medite-raneană. „În momentul în care vom da drumul la PUZ-ul de pe litoral vom cunoaște o adevărată explozie turistică și imo-biliară. Am vorbit deja cu arhitectul șef și vom avea o anumită arhitectură și o anumită paletă de culori. Nu va construi fiecare cum vrea, ci va trebui să respecte anumite condiții impuse de noi. Lucrurile vor fi gândite cum trebuie”, a mai adăugat primarul Florin Chelaru.


Aqua-park-ul va fi finalizat
De asemenea, printre prioritățile administrației locale se numără și finalizarea aqua-park-ului - centrului de agrement a cărui construcție a fost demarată în urmă cu un an. Din păcate, firma constructoare a intrat în insolvență și acum trebuie refăcute procedurile pentru reluarea lucrărilor cu o altă societate. Când va fi finalizat, aqua-park-ul se va des-fășura pe o suprafață de aproximativ 17.000 mp. Dat fiind că va fi acoperit în cea mai mare parte, acest lucru va permite, în primul rând, prelungirea considerabilă a capetelor de sezon estival în nordul litoralului, promițând să devină una dintre cele mai mari atracții turistice. 


Centrul de agrement va fi construit în actuala tabără de copii și va cuprinde bazine interioare acoperite, bazin exterior, două terenuri de tenis cu suprafață de joc cu zgură și un teren de minifotbal cu gazon sintetic. Clădirile aferente vor găzdui, printre altele, saloane de kinetoterapie, echipamente wellness, sală de cromoterapie, saună, sală de fitness, spațiu pentru cursuri teoretice de scubadiving, sală de aerobic, vestiare.


De asemenea, primarul Florin Chelaru a anunțat și dorința administrației locale de a construi un „Parc de miniaturi”. Studiul de fezabilitate este făcut, urmând să fie trimis la Ministerul Dezvoltării și Turismului pentru evaluare. „Prin acest proiect, se intenționează amenajarea unui parc ce poate oferi turiștilor, dar și locuitorilor județului Constanța posibilitatea vizitării într-un timp relativ scurt a unor machete reprezentând replica la scară mică a unor clădiri sau monumente istorice înconjurate de spațiu verde și un amfiteatru pentru desfășurarea de evenimente culturale.


Vor fi selectate minim 20 dintre construcțiile cu importanță istorică deosebită din țara noastră și din străinătate, clădiri realizate din materiale speciale, rezistente la condițiile meteo caracteristice și ignifuge. Suprafața totală a parcului va fi de 15.000 mp, cu o capacitate de accesare de minim 150 de persoane simultan în parcul cu expoziții și de minim 500 de locuri în gradena amfiteatrului”, a explicat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7314 secunde