Investiții uriașe

Cum va arăta stațiunea MAMAIA peste doi ani (FOTO)

4082
7

Stațiunea Mamaia va beneficia de investiții substanțiale, Primăria Constanța urmând să demareze licitația pentru două proiecte menite să schimbe radical aspectul acestei zone. Acestea vizează reabilitarea promenadei turistice din Mamaia și construirea a trei pasarele pietonale către stațiune.

În cursul zilei de ieri, la hotelul Ibis din Constanța, a avut loc lansarea proiectelor ce vor contribui la creșterea atractivității turistice a stațiunii. În ceea ce privește reabilitarea zonei de promenadă, menționăm că întregul proiect are o valoare de aproximativ 65 de milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 42 de milioane, cea a Guvernului României de 9 milioane, iar cea a Primăriei Constanța de puțin peste 1 milion.

Termen de finalizare - 2014

Prin aceste lucrări se va urmări reabilitarea întregii zone cuprinse între Satul de Vacanță și Hotelul Vega. Astfel, se va reamenaja alea principală din Sat, piațetele din apropierea Hotelului Perla și cea din apropierea Cazinoului din Mamaia, zona de promenadă dintre Hotelul Malibu - Piațeta Perla și Cazinoul Mamaia. Mai mult de atât, va fi reabilitată zona de promenadă situată între Cazino Club Castel și complexul hotelier Bicaz.

GALERIE FOTO - Iată cum era promovată Mamaia la începutul secolului XX

Deși proiectul este important pentru atragerea turiștilor pe litoralul românesc, mai precis pe cel constănțean, proiectul va fi finalizat undeva în 2014. "Este vorba despre cel mai mare proiect implementat prin portofoliul nostru de proiecte - Reabilitarea în integralitatea sa a stațiunii Mamaia în ceea ce privește infrastructura publică, proiectul «Promenadă turistică Mamaia» în valoare de 15 milioane de euro cu durată de implementare de aproape doi ani și jumătate pentru că lucrările vor fi întrerupte pe perioada verii, respectiv în perioada mai - octombrie în ambele sezoane estivale - 2013 și 2014. Este vorba despre reabilitarea celor două piațete existente - Perla și Cazinou și realizarea unei noi piațete în zona Hotelului Rex. De asemenea, tot ce înseamnă promenada pietonală la limita cu plaja va fi reabilitată, actualul covor asfaltic va fi înlocuit cu plăci de granit, pavele pietonale și semicarosabile, piste de bicicliști, spațiile verzi vor fi reamenajate. Va fi reabilitat sistemul de iluminat și tot ce înseamnă mobilier urban. În acest proiect s-a păstrat un loc și pentru viitoarea parcare supraetajată P+7 din stațiunea Mamaia, în zona Albastros, proiect care în acest moment este în evaluare tehnică și financiară", a declarat managerul de proiect, Ani Merlă.

Trei pasarele de 10 milioane de lei

Cu privire la proiectul privind "Îmbunătățirea accesului în Stațiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale", menționăm că acesta are o valoare de 10 milioane de lei, din care contribuția UE se ridică la aproximativ 7 milioane de lei, cea a Guvernului la 1,5 milioane de lei, în timp ce municipalitatea va trebui să aloce 171.270 de lei. "Pasarelele sunt în acest moment în edificarea documentației tehnice în vederea postării pe SEAP. Sperăm ca până la sfârșitul anului licitația să fie adjudecată și dacă nu sunt probleme cu multele contestații care apar la astfel de proiecte; sperăm să putem începe în această iarnă confecția metalică, iar în primăvară măcar una dintre ele să fie montată și redată pietonilor", a precizat Ani Merlă.

GALERIE FOTO - Iată cum era promovată Mamaia la începutul secolului XX

Potrivit documentației aferente proiectului, pasarelele trebuie să aibă teme arhitecturale în ton cu specificul zonei în care vor fi amplasate. Astfel, pasarela "Iaht", care va fi amplasată la intrarea sudică în Mamaia, la trecerea de pietoni semaforizată de lângă Satul de Vacanță, va avea forma punții unui iaht, cu proră și catarg.

Cea de-a doua pasarelă se va numi "Năvod și Pescăruș", iar amplasamentul său va fi la nodul central al stațiunii, în apropierea Cazinoului. Tema aleasă pentru această inițiativă, spun implementatorii proiectului, permite construirea unei pasarele într-o formă neuzuală. Structura reprezintă ochiurile unui năvod, iar accesul dinspre Cazino se va face printr-o rampă circulară, în formă de melc, fără scări care va putea fi utilizată și de persoanele cu dificultăți locomotorii. Pe partea cu lacul Siutghiol, pietonii vor putea urca pe pasarelă cu ajutorul unei rampe înclinate. Potrivit proiectului, rampa va pleca în curbă de pe pasarelă, în lungul bulevardului, spre Năvodari. La jumătatea ei, aceasta va fi întoarsă cu 180 de grade și va continua până la nivelul trotuarului.

Ultima pasarelă, intitulată simbolic "Val Retro", va fi amplasată în apropierea Hotelului Rex pentru a coincide cu arhitectura și vechimea construcției. Aceasta va fi realizată din fier forjat și va avea un design retro, amintind de perioada de sfârșit a secolului XIX.

GALERIE FOTO - Iată cum era promovată Mamaia la începutul secolului XX



Comentează știrea

un inginer
4 octombrie 2012
O mare porcarie

Nu v-a urca nimeni niciodată pe aceste pasarele care nu duc nicăieri. Doar câteva zile pe an, foarte putine, 15 iulie 15 august si atunci forțați de milițieni .Microbuzele pot avea stațiile lângă hotel de exemplu sau șoseaua mutată pe malul lacului nu în mijlocul stațiunii care și așa e îngustă. Dar ce il interesează pe mazare altceva decât sa ia repede un mic ciubuc de la ăla care face pasarelele

nelu
4 octombrie 2012
yeah, right

nicio poza cu stolurile de porci ce vor trece in zbor pe deasupra?

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
4 octombrie 2012
primariei si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

ion
5 octombrie 2012
Asa deci..

Pai ce s-a intamplat domnilor cu centrul vechi ? Ati renuntat la idee si acum treceti la sustinut mamaia lui mazare ? Ce conteaza istoria din centrul vechi toata concentrarea e cum o sa arate locul unde o sa defileze mazare costumat in gheisa, soldat sau clown.. Traiasca Constanta si cei care o conduc..

inderjoschi
15 octombrie 2012
dar noi?

Eu mă așteptam să văd cum va arăta Constanța noastră și nu stațiunea Mamaia ce a devenit proprietatea oricui dar nu și a noastră! dar ce să faci? Avem ce votăm!

crin
18 octombrie 2012
sa va fie rusine

EU AS VREA SA SPUN SA I FIE RUSINE LUI MAZARICHE PENTRU CUM ARATA CONSTANTA IN ZILELE NOASTRE ASA ORAS MIZERABIL NU AM VAZUT UNDE TE DUCI UNDE TE INTORCI RAHAT DE CAINE,PISICI CAINI MAIDANEZI SI ASA MAI DEPARTE RUSINE MAZARE RUSINE !!! EL ATA STIE SA INVESTEASC BANII AIUREA RUSINEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Joi, 04 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Gangster’s paradise", în Mamaia
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : Cât ne va costa încălzirea la iarnă
Pagina a fost generata in 0.598 secunde