CUM S-AR FI CONSTRUIT ZIDUL LUI TRUMP ÎN ROMÂNIA

2697
10
CUM S-AR FI CONSTRUIT ZIDUL LUI TRUMP ÎN ROMÂNIA - 1-1485760607.jpg

Articole de la același autor

A doua zi după învestirea în funcția de președinte al SUA, Donald Trump a semnat ordinul pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul: 1.600 km lungime, 12 m înălțime și un cost de 12 miliarde dolari. Termen de execuție: 7 luni.

Uimiți cât de repede se mișcă lucrurile în SUA, nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi decurs construirea zidului dacă Trump era român și era președintele României.


Ziua 1. Imediat după câștigarea alegerilor și învestirea în funcție, președintele ales ar fi intrat în vacanță. Cel puțin 2 săptămâni într-o destinație însorită și foarte îndepărtată.


Luna 1. Zidul nu poate fi planificat anul acesta deoarece nu este prins în buget. Poate la anul.


Anul 2. Se organizează licitație pentru serviciul de consultanță și proiectare zid. Valoarea licitației 2 miliarde euro. Câștigă Șova și Asociații. Proiectul pentru construirea zidului intră în dezbatere publică. După 3 luni de consultări democratice zidul suferă unele transformări: din 1.300 km va avea doar 130, iar din 12 m înălțime va rămâne doar cu 2. Ungurii au cerut studiu de însorire și Comisia Europeană ne-a obligat să tăiem din înălțime.


Anul 2, după 6 luni. Se organizează licitație publică pentru construirea zidului. Prețul: 1 miliard euro/km. Câștigă o firmă de apartament din Teleorman cu 2 angajați.


Anul 2, după 8 luni. Licitația este contestată. Lucrarea este blocată. DNA începe cecetări după un autodenunț de acum 6 ani. Cocoș și Gheorghe Ștefan sunt duși la audieri. Udrea fuge din țară.


Anul 3. Instanța anulează licitația și cere reluarea procedurilor. Coldea se întâlnește cu Ghiță la Cheia. 


Anul 3, după 6 luni. Licitația este câștigată de un consorțiu american. Prețul: 2 miliarde euro/km. Se plătește anticipat jumătate din întreaga lucrare.


Anul 4. Încep lucrările. După 2 luni se opresc. Studiul tehnic conține erori. Se schimbă traseul zidului. În loc de granița cu Ungaria va fi construit la granița cu Bulgaria.


Anul 4, după 8 luni. Partea de zid construită deja este demolată. Se reia construcția pe alt șantier. După 1 lună se sistează lucrările. Firma constructoare intră în insolvență.


Anul 5. Alegeri prezidențiale. Trump pierde alegerile. Dragnea este noul președinte. Dărâmă ce s-a construit până acum. Nu avem nevoie de zid.


Cost total zid: 60 miliarde euro. Lungime zid: 0 km. Termen de execuție: 5 ani.



Comentează știrea

constantean
30 ianuarie 2017
...adevarat

Felicitari! N-am mai ras asa...

MIHAI
30 ianuarie 2017
RIDENDO CASTIGAT MORES

Umor de buna calitate . Romanul face haz de necaz chiar si atunci cand purceaua e moarta in cocina . In Romania exista deja un zid cu efecte mult mai grave decat un zid tip Trump . Este zidul construit deja de-a lungul prapastiei create intre popor si clica ( pardon elita ) conducatoare , aparuta din haznaua iliesciana .Este greu de crezut si de inteles cum un popor se poate lasa robit si batjocorit de indivizi de teapa puscariabililor Nastase , Ponta si Dragnea . Stim ca acestia au fost ajutati si sprijiniti de unii asemanatori lor care exista in partidele ce se pretind de dreapta si de nepasarea noastra . Manifestatiile de strada nu reprezinta pentru pesedeul lui Dragnea nimic . Sfidarea a devenit politica de stat . Cei care stapanesc PSD sunt capabili de orice . Un partid care vrea sa dreaga cat de cat trecutul , care doreste pacea civila si bunastarea cetatenilor nu poate sa impinga cetatenii la manifestari care pot degenera in orice clipa . Istoria demonstreaza ca orice manifestatie de amploare , care se repeta si este ignorata , poate provoca un conflict cu consecinte usor dfe prevazut . Si Dragnea , cu slugile lui sunt gata sa riste orice pentru a se mentine la putere si a scapa de rigorile justitiei .Un minim bun simt ar fi trebuit sa-l faca pe Dragnea sa declare dupa prima manifestatie de amploare ca amana orice actiune legata de amnisitie si gratiere si ca se va studia , discuta etc .. Dar la ce sa te astepti din partea unui asa zis premier care declara , crezandu-ne prosti , ca a urmarit cu atentie manifestatiile din Bucuresti si din țară in timp ce el era la A3 ignorand total situatia create de un guvern iresponsabil si discuta despre cu totul alte probleme . Au si manifestatiile rostul si rolul lor , dar sunt momente in care trebuie ceva mai mult . Acuma ar fi de actualitate , chemarea lansata de raposatul liberal Campeanu imediat dupa 1990 : " goniți lupii "

SEVER
30 ianuarie 2017
zidul

BRAVO DLE ZAPOROJAN!! bravo pt. umor de calitate si situatia actuala, fosta si viitoare!! dar ,din pacate cred ca vom ramane cu umorul pt inca mult timp.

Liviu Burebista
30 ianuarie 2017
Romania inaite de toate

Toata lumea este anti-PSD, anti-Dragnea, ca si cum cei din asa zisa dreapta ar fi mai buni. Cu ce a fost mai bun Basescu, Boc, Videanu, Udrea,Johanis, Ciolos cu gasca lui de analfabeti de Bruxeles? Toti politicienii din Romania sant niste hoti si tradatori de tara. De la revolutie si pana in momentul de fata nu am avut parte de politicieni care sa puna mai presus interesul national, fata de interesele lor personale si de grup. Romania ar avea nevoie de un presedinte ca Donald Trump, care sa ne scoata din marasmul in care ne aflam de 27 de ani. Un presedinte patriot care sa protejeze Romania si interesele ei si mai putin interesele UE si a multinationalelor.

Paraipan
30 ianuarie 2017
reporter prost

Ba, Zaporojan, part obosit, esti mai prost ca noaptea. Cei cate te cunosc stiu ca esti un mahnit, dar se pare ca esti la fel de prost informat. Retardule, baga niste research inainte de a scrie cretinismul asta de clasa a 2-a. "The Mexico–United States border is an international border separating Mexico and the United States, from California in the west to Texas in the east. The border traverses a variety of terrains, ranging from major urban areas to uninhabitable deserts, and is the most frequently crossed in the world,[1][2][3] with approximately 350 million legal crossing annually. The total length of the continental border is 3,201 kilometers (1,989 mi). From the Gulf of Mexico, it follows the course of the Rio Grande (Río Bravo del Norte) to the border crossing at Ciudad Juárez, Chihuahua and El Paso, Texas; westward from El Paso-Juarez, it crosses vast tracts of the Chihuahuan and Sonoran Deserts to the Colorado River Delta, westward to San Diego-Tijuana, before reaching the Pacific Ocean.[5]gs annually (2010).[2][4] 3200 km, boule, 3200🖕🖕

pt. PARAIPAN
31 ianuarie 2017
?????????????????

PROST CA NOAPTEA ESTE O ALINTATURA. SE FOLOSESTE EXPRESIA"PROST CA NOAPTEA POLARA"

dobre
31 ianuarie 2017
daia suntem aici

Cu o gândirea ca a ta majoritatea a stat acasa la votare si au ajuns penalii la guvernare !!! Nu exista nici-o scuza de aceasta data aveam de votat si alti independenti si partide noi in politica !! Asa au ajuns penalii astia sa fie mai mici decat ceilalti !

Răspuns la: Romania inaite de toate
Adăugat de : Liviu Burebista, 30 ianuarie 2017
Toata lumea este anti-PSD, anti-Dragnea, ca si cum cei din asa zisa dreapta ar fi mai buni. Cu ce a fost mai bun Basescu, Boc, Videanu...
Liviu Burebista
31 ianuarie 2017
ca sa votati alti penali

Cu o gandire ca a ta vei alege tot penali. Care sant ma rog alternativele de care spui tu ? Te referi cumva la partidul lui george soros adica USR-ul, care vrea sa ne bage pe gat o cocota adusa tocmai din Franta? Avem deja un strain pe care la-ti pus in capul statului, nu mai vrem alti straini caresa ne jupoaie tara de resurse si sa ne spele creierele spunandu-ne ca santem cetateni europeni. Eu si multi alti romani vrem sa ramanem romani. Romania ar avea nevoie de Maresalul Antonescu, pt a se redresa. Dar din pacate nu mai avem voie nici macar sa mai pronuntam numele unui mare patriot si iubitor de tara, asa cum a fost Maresalul.

Răspuns la: daia suntem aici
Adăugat de : dobre, 31 ianuarie 2017
Cu o gândirea ca a ta majoritatea a stat acasa la votare si au ajuns penalii la guvernare !!! Nu exista nici-o scuza de aceasta data aveam de votat...
eu
31 ianuarie 2017
gandire inapoiata

Esti prost ca oaia in timpul noptii si urat ca schimbul 3!

Liviu Burebista
1 februarie 2017
Miorita

Sa inteleg ca dupa indelungate studii si observatii, ai ajuns la concluzia ca oile sant mai inteligente in timpul zilei? Interesanta concluzie. Asta se intampla cand lucrezi numai schimbul 3.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Pagube colaterale
Joi, 19 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Dumnezeii infractorilor
Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Marea "ieșeală" a PSD!
Pagina a fost generata in 0.5144 secunde