Cum promite Primăria Năvodari să rezolve problema câinilor maidanezi

648
8
Cum promite Primăria Năvodari să rezolve problema câinilor maidanezi - cumpromiteprimarianavodari-1390314581.jpg
Problema câinilor maidanezi a dat, în ultimii ani, mari bătăi de cap comunităților locale, mai ales orașelor și municipiilor. În județul Constanța fenomenul părea scăpat de sub control, legislația legând practic de mâini și de picioare primarii care vroiau să rezolve această problemă. Însă, de când Parlamentul a adoptat Legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân, situația promite să se rezolve. Cel puțin la Năvodari problema pare să intre pe un făgaș normal.
"Încă de anul trecut, noi am demarat operațiunile pentru strângerea câinilor fără stăpân. Sunt prinși și duși la biobază. Sperăm ca până în vară, să rezolvăm total această problemă", susține primarul Nicolae Matei.
Spre deosebire de alte localități, unde primăriile au anunțat eutanasierea ca măsură extremă pentru combaterea fenomenului câinilor comunitari, la Năvodari nu vor fi omorâți decât câinii bolnavi și cei agresivi.
"Noi nu vom avea ca prioritate eutanasierea câinilor. Noi alocăm deja și vom aloca în continuare fonduri pentru sterilizarea câinilor maidanezi. Animalele care sunt sănătoase și nu sunt agresive le vom elibera apoi în zonele de unde au fost capturate. Eu cred că aceasta este o metodă mult mai civilizată de a rezolva problema câinilor maidanezi. E cel mai ușor și rapid să îi omori, dar sunt convins că putem face lucrurile și altfel", a mai precizat Nicolae Matei.
v v v
Și în municipiul Constanța vor fi demarate acțiuni pentru adunarea câinilor maidanezi de pe străzi. Spre deosebire de Năvodari, autoritățile locale constănțene susțin că doar prin eutanasiere fenomenul poate fi combătut eficient.  
Primăria Constanța a elaborat Regulamentul de gestionare a câinilor fără stăpân, iar acesta urmează să fie aprobat în următoarea ședință de Consiliu Local. Până atunci, la Constanța, nu sunt eutanasiați decât maidanezii foarte bolnavi sau răniți, iar adopțiile sunt sistate. 
"Urmare a publicării în Monitorul Oficial a Normelor Metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, noi facem demersuri pentru aplicarea noilor prevederi legale. Am făcut modificări în Regulamentul de gestionare a câinilor fără stăpân, iar acesta va fi supus spre aprobare în următoarea ședință de Consiliul Local, care va avea loc la începutul lunii februarie, posibil pe data de 3 februarie", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Itoafă, directorul Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Constanța. 
Potrivit acesteia, în aceeași ședință va fi supus spre aprobare și bugetul pentru noile operațiuni, adică sterilizarea câinilor ce vor fi dați spre adopție și eutanasierea celor nerevendicați. "Conform noii legislații, Primăria este cea care va trebui să suporte aceste operațiuni. Până nu avem definitivate toate aceste reglementări nu putem să demarăm nici eutanasierea, nici sterilizarea câinilor fără stăpân", a mai spus șeful Serviciului de Ecarisaj.


Comentează știrea

hahahaha
22 ianuarie 2014
pai asta s-a facut pina acum...

in sfarsit, primarele (daca nu e demagog) face ce vrea el sau legea? In cazul in care vor fi victime umane, va raspunde -civil si penal- pentru decizia sa. Cred ca cei din jur l-au averizat ca nu mai e de gluma... banii de la ongistii au si riscuri!

ct
22 ianuarie 2014
solutia...

... corecta in acest moment este eutanasierea...nr lor este mult prea mare pt a fi tinuti sub control prin alte metode

ath
22 ianuarie 2014
Principiul vaselor comunicante si Efectul Matei

Principiul oraselor comunicante se enunta astfel:Drumul cel mai scurt,parcurs de un caine sterilizat,intre Navodari si Constanta,este drumul pe patru benzi,care ocoleste pe la Mamaia.Conform principiului enuntat pentru prima data de Matei,toti cainii din Navodari vor fi obligati sa raspunda la urmatorul chestionar.1-Ba catel,tu esti agresiv ? Raspunsul cainelui va fi : "DA" ,"NU" si "NU PREA".2-Ba caine,tu faci pipi pe garduri ? Raspunsul cainelui va fi:"NU" ,"NU PREA" ,"LA INTREBAREA ASTA NU RASPUND" si "NUMAI PE GARDURILE DIN CONSTANTA". Efectul Matei este strans legat de Fenomenul cainilor comunitari si se enunta astfel:Nu va mai chinuiti sa eutanasiati cainii din Constanta ca in locul lor vor fi adusi cainii "sterilizati" din Navodari.Uite ca s-a gasit o noua metoda de sifonat bani publici:Sifonatul cu Talent.Drumul cel mai scurt intre doua mandate de primar este drumul care mototoleste legea.

Pentru inteligenti
28 ianuarie 2014
Rezolvare

Ii vreti omorati pe toti si la primavara vor fi tot atati.Trebuie sterilizare obligatorie ca toti taranii de la sate si orase arunca fie catelele cu pui fie pui fie cainii cumparati de la petshopuri care ar trebuie desfiintate. fabrica de catei merge si la capatul celalalt crima si barbaria. Solutii ca in Suedia unde nu au caini pe strada: sterilizare si responsabilizare, pedepse pentru cine arunca animalele ca pe gunoaie. primarii si preotii sa educe si populatia de la sate ca de ei mai asculta. Nici eu nu vreau caini pe strazi sa le fie friog, foame, sete sa fie batuti, prigoniti, sa fie speriati, omorati chinuiti. Asta e meotda, de 20 ani omaoara in ccontinuu si fac afaceri oe spinarea cainilor. LA CONSTANTA Mihai Traistariu a vrut sa infiinteze un adapost, a vrut sa ia toti cainii de pe strazi, toti din biobaza sa aibe unitate mobila sterilizari cabinet. impreuna cu iubitorii animale au adunat bani, au gasit o ferma la Ovidiu, au facut contract cu proprietarul si deodata acesta dupa ce a semnat s a razgandit. A fost razgandit de la primarie- ca le dispare obiectul activitatii, numai la Constanta s a rulat intrun an peste 1 milion euro. VOI sunteti chiar tampiti, nu intelegeti ce se intampla? autoritatiel va starnesc dar NU vor rezolvarea. Noi vrem rezolvarea sa fie bine si pentru caini si pentru oameni dar asta e o afacere. trebuie sa intelegeti prima data. daca fiecare si ar castra cateaua nu am mai avea probleme, aia ai strazii ii sterilizam noi din banii nsotri de ani de zile si avem altii si altii aruncati de tarani. hingehrii ii prind pe aia sterilizati de noi si ciclul reincepe.

georgiana
29 ianuarie 2014
PRIMAR MINCINOS

Unde s-a adoptat in jud Constanta eutanasia ? La Medgidia si Cernavoda s-a ales o metoda civilizata ci anume: sterilizarea si crotalierea tuturor din teritoriu, iar acum mai nou demareaza un program de sterilizari si microcipari gratuit a cainilor cu stapan; este nevoie si de ajutorul cetatenilor pt a-i identifica pe toti! EUTANASIA = Afacere pe bani grei pt PRIMARI si firmele de ecarisaj, si mai ales o metoda INUMANA si FARA REZULTATE! (sa nu uitam ca in Romania nu a existat si nu exista eutanasie; ci moarte in chinuri prin metode barbare asupra animalelor) Sa va fie rusine ca profitati de pe urma unor suflete nevinovate; care nu au nici o vina ca ajung pe strazi din cauza oamenilor indiferenti gen dvs. si multi altii. Degeaba condamnati iubitorii de animale, ei se lupta cu mizeriile pe care le faceti; se chinuiesc din banii personali sa trateze si sa sterilizeze caini de pe strazi, apoi sa le caute stapani. Mai bine spuneti-le cetatenilor cate sute de mii de euro rulati de pe urma bietelor suflete. Apropo intretinerea unui caine/luna consta intr-un sac de hrana uscata 10kg, al carui pret este 25lei, iar Mazare a umflat pretul la 100euro/caine, RUSINE!!

fdsfsdfsdfsd
29 ianuarie 2014
fdsfsdfs

SA VA EUTANASIATI SINGUR!~!!!! omule modern ... PAMANTUL NU E AL TAU ... VIATA NU O DAI TU /// DECI NU AI DREPTUL SA O IEI

sds
29 ianuarie 2014
dsdsds

Eutanasiaza-te .. SCAPA PAMANTUL DE O LEPRA

Răspuns la: solutia...
Adăugat de : ct, 22 ianuarie 2014
... corecta in acest moment este eutanasierea...nr lor este mult prea mare pt a fi tinuti sub control prin alte metode
Eutanasiati maidanezii
14 ianuarie 2016
www.maidanezii.blogspot.ro

Maidanezii din romania trebuie eutanasiati cu ranga de otel omoriti pe loc unde sunt prinsi si zoofilii castrati cu ranga de otel numai in cap si in oua zilnic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7006 secunde