Cum au sărbătorit constănțenii Ziua Națională a României

540
5

Articole de la același autor

Constănțenii au așteptat cu mare bucurie data de 1 Decembrie pentru a serba cum se cuvine Ziua Națională a României. În semn că își iubesc țara, cei mai mulți dintre ei și-au pus la balcoane sau la poarta caselor tricolorul românesc. Ziua Națională a României a fost celebrată așa cum se cuvine în tot județul Constanța. Primarii au ținut să organizeze fel și fel de acțiuni prin care oamenii să simtă că sunt români în trăiri și simțiri.

De la paradele militare, dansurile populare, fasolea cu cârnați sau sărmăluțele cu mămăliguță, toți cei care au participat, ieri, la festivitățile prilejuite de Ziua Națională a României s-au simțit minunat.

"Este extraordinar de frumos că avem această zi a tuturor românilor. Este momentul în care uităm de toate grijile, momentul în care ne simțim ca frații", a spus unul dintre participanții la acțiunile de ieri.

Startul Zilei Naționale a României a fost dat de la Prefectura Constanța. Astfel, prefectul Constantin Ion în colaborare cu reprezentanții Comandamentului Flotei au organizat pe platoul din fața instituției un ceremonial militar și religios.

De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța împreună cu Consiliul Local au organizat un eveniment dedicat zilei de 1 Decembrie - "Ziua Națională a României". Astfel, constănțenii au participat la picnicurile amenajate special pentru ei, în locații precum cele de la Far, în zona fântânii arteziene, Zona CET, la pavilionul de vară pentru pensionari, Parcul Tomis II, Parcul Tăbăcăriei - interior Țara Piticilor și Casa de Cultură, la pavilionul de vară pentru pensionari.

Cei prezenți au fost serviți cu fasole cu cârnați, vin și băuturi răcoritoare și au urmărit programe artistice susținute de formații de muzică populară.

În zi de mare sărbătoare, Primăria orașului Ovidiu a organizat evenimentul "Sărbătorește Românește!". Acțiunea a început, ieri, la ora 10.30 la Biserica Adormirea Maicii Domnului din orașul Ovidiu, după care s-a plecat pe platoul Centrului Cultural "Elena Roizen". Aici, cei prezenți au luat parte la un spectacol de cântece și dansuri populare și au degus-tat mâncarea tradițională românească.

Și în comuna Mihail Kogălniceanu s-a dat mână cu mână, iar sărbătoarea a reunit localnicii la monumentul din localitate, unde a avut loc un program artistic.

La fel ca și în celelalte localități din județul Constanța, Ziua Națională a României a fost marcată și în comuna Grădina, unde primarul Gabriela Iacobici a organizat un eveniment de excepție. Inițial, localnici s-au reunit dimineața la monumentul din localitate după care mani-festările cultural - artistice au continuat la Căminul Cultural din localitate.

În zi de mare sărbătoare, primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, a transmis un mesaj prin care ș-ai arată prețuirea față de toți localnicii, dar și față de toți românii.

"În fiecare an, de 1 Decembrie este momentul în care istoria neamului românesc îmbracă veșmântul sărbătorii și al aprecierii celor care au luptat pentru identitatea noastră. Istoria românilor, o carte în care sunt file de poveste care exprimă bucuria, tristețea, lupta, tradiția și valorile neamului românesc. Să fim mai buni, mai puternici, să ne iubim țara. La mulți ani, inimă de român!", a transmis Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.

Comentează știrea

Mishu
2 decembrie 2015
Ajunge cu Prodan Ecaterina...

Daca a fost prezenta si muierea aia Prodan , imbatranita in uratenie si rautate , m-am lamurit... Ea saraca credea ca vor fi prezenti mascariciul dereglat psihic si umflatul adormit in intersectie (si scapat de Dancu C-tin) sa le mai pupe dosul sau sa le faca o felatie. Nebuna asta ridata si proasta s-a remarcat in politica de rahat a Constantei doar prin aprobarea proiectelor de distrugere a orasului (retrocedari fictive / constructii intre blocuri sau pe spatii verzi / imbogatirea golanilor cu terenuri / etc...) propuse de scalambaiatul primar.... Zi-ne ce ai facut tu pentru voturile primite din partea cetatenilor (PROSTII care te-au votat) ?!? Mai bine ti-ai taia parul fa proasto , caci nu mai ai 20-25 de ani ?!?... Si inca ceva: nu te mai ruja atat de strident , muma a padurii !!!

adevar
2 decembrie 2015
adevar

La romani? Ziua nationala la sechestrat straine batai la gravide pana le omoara copii si politia spune depune plangere la presedentia?

Tavi
2 decembrie 2015
Munca la domiciliu

Proiect nou, de talie mondiala ! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer ! Oferim curs de instruire GRATUIT si complet,de la zero,pe computer,! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem si oferim seriozitate. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect "Info" la adresa de email: [email protected]

Rosca
2 decembrie 2015
Bani la domiciliu

Castiga bani pe internet! Cel mai avansat curs care te invata online si GRATUIT cum sa castigi bani! Castiga bani pe internet si bucura-te de o viata prospera! Cursul dureaza cateva zile si este foarte clar si simplu de inteles. Castiga bani pe internet! Cand vrei cu seriozitate cursul, cere informatii la adresa de email: [email protected]

Răspuns la: Ajunge cu Prodan Ecaterina...
Adăugat de : Mishu, 2 decembrie 2015
Daca a fost prezenta si muierea aia Prodan , imbatranita in uratenie si rautate , m-am lamurit... Ea saraca credea ca vor fi prezenti mascariciul...
Politia Constanta
2 decembrie 2015
Avertisment

Atentie ! Nu luati in seama anuntul lui "Rosca" , ptr ca este o mare teapa ! Borfasul nu stie cum sa mai fure bani de la oameni de buna credinta... De asemeni , ignorati anunturile de acest fel prin care vi se propune "sa castigati usor" bani , sub diferite semnaturi cu nume de femei sau barbati !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9762 secunde