Chiristian Gigi Chiru face dezvăluiri:

Cum au pus Mazăre și gașca lui mâna pe strada Traian

7930
29
Cum au pus Mazăre și gașca lui mâna pe strada Traian - chiru-1331917332.jpg

Articole de la același autor

În conferința de presă susținută vineri în legătură cu situația străzii Traian din Constanța, președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, a afirmat că terenurile aferente construcției ce urmează a fi amplasată pe valea portului, precum și cele din apropiere, "au fost transferate de-a lungul anilor de către Radu Mazăre și apropiații săi, pentru interesul propriu și al prietenilor săi".

Teren dat din mână în mână de apropiații lui Mazăre?
Liderul democrat-liberal a făcut un scurt istoric al situației legale prin care terenul în cauză a ajuns la actualii posesori, menționând care este relația edilului Constanței cu fiecare dintre beneficiarii anteriori în parte.
"Ce a generat această situație: în 2001 un domn care se numește Popa Ceccil a notificat Primăria Constanța să-i retrocedeze un teren în suprafața de 1 hectar în Suburbiile Anadalchioi din Con-stanța. Din 2001 până în 2004 nu i s-a răspuns acestui domn. Între timp, proprietarul a murit și nu a putut să-și împlinească visul, iar văduva acestuia a fost convinsă de o firmă care se numește SC. Holland Development să cesioneze drepturile pentru teren către companie. Ulterior, primăria condusă de Mazăre respinge prima solicitare făcută de Popa Cecil și în baza unei expertize acceptă să cedeze în compensare terenul către S.C. Compania de Servicii și Consultanță S.A.. Această companie preluase anterior de la S.C. Holland Development drepturile litigioase. Prin dispoziția Nr. 3086 din 2004, primăria acordă către compania de consultanță o suprafață de 4,5 hectare, în locul unui hectar. Deci a retrocedat cu 3,5 hectare mai mult din patrimoniul orașului, pe malul portului, la fabulosul preț de șase euro pe metru pătrat. Compa-nia ajunge să vândă ulterior către Harborside Imobiliare, investitorul de acum, aproximativ 1,6 hectare pe care încasează dublul prețului pe întreaga suprafață în doar câteva luni", a explicat Chiru.

Cine se ascunde în spatele societăților
Potrivit lui Chiru, în spatele întregii afaceri se ascunde un singur nume: Radu Mazăre. Pedelistul spune că o parte dintre firmele din acționariatul companiilor de consultanță fac parte din sfera de influență Mazăre - Strutinski - Constantinescu. Despre SC Holland Development, compania care a cumpărat drepturile de cesionare de la văduva lui Popa, Chiru a menționat că "deține un punct de lucru exact la adresa Telegraf-Neptun" și are printre asociați mai multe persoane juridice și câteva persoane fizice din cercul mai sus menționat. "Printre aceștia se numără și Sorina Gina Hortolomei Moscu, administratorul SC Aqualand, și Liliana Voicu, angajat la cotidianul Telegraf", a declarat liderul PDL.
Cu privire la cea de-a doua firmă implicată, S.C. Compania de Servicii și Consultanță S.A, Chiru a menționat mai multe persoane juridice care, spune el, se leagă în mod direct tot de edilul Mazăre: Willridge Consulting Limited, Tutun și ziare, Habitat & Ambient și S.I.A., firma care administrează Portul Turistic Tomis. De asemenea, liderul PDL Constanța a menționat că firma în cauză este administrată de Valentin Gheorghe Ionescu, "inculpat în dosarul retrocedărilor, alături de Mazăre, pentru multe terenuri retrocedate ilegal în Constanța". Numele acestuia, spune Chiru, este legat și de actualii deținătorii ai lucrării ce se efectuează în zonă, Ionescu administrând și compania Sisteme Internaționale de Afaceri S.A., unde Harbordside Imobiliare apare ca asociat.

"Dacă Mazăre rămâne primar, groapa nu va fi acoperită nici în 10 ani"
Gigi Chiru a mai adăugat că dacă după alegerile din iunie administrația locală de la Constanța nu se va schimba, zona străzii Traian va rămâne periclitată, deoarece actualii deținători ai construcției și terenurilor nu vor avansa cu lucrările nici în următorii 10 ani.
"Acest teren s-a plimbat printr-o inginerie juridică de la unii la alții și s-a întors la apropiați, sau firme care aparțin echipei Strutinski-Constantinescu și Mazăre. În concluzie, dacă la alegerile de anul acesta nu va produce o schimbare la nivelul administrației, această groapă nu va fi acoperită mai devreme de 10-15 ani. (…) Acest lucru nu se va întâmpla atâta timp cât în spatele acestor investitori se află reprezentanții noștri, prin însuși edilul Radu Mazăre.(… ) Dacă vrem să se construiască trebuie să avem grijă ca cineva să pună presiune asupra lor. Locatarii din această zonă sunt în pericol, imaginați-vă un seism de șapte grade pe scara Richter. Credeți că locatarii din această zonă merită să fie pedepsiți pentru că cineva, din lăcomie, dorește să facă investiții? Știți ce înseamnă un mall amplasat aici, pe strada aceasta îngustă? Este o excrocherie, care nu a vrut decât să-i îmbogățească pe unii, adică pe cei despre care v-am vorbit anterior", a afirmat Chiru în încheierea conferinței.



Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
ely
17 martie 2012
Mazare trebuie schimbat

Un primar gospodar, un primar ambitios, un primar al constantenilor de asta are nevoie Constanta. Vremea dansatorilor a apus.......Succes lui Chiru

Cetatean constantean
17 martie 2012
Bravo Mazare

Pentru voi nu e bine nici daca nu face ceva cu strada, nici daca face... nu stiti cum sa o dati mai tare de gard.

Hercules
17 martie 2012
Go TO Brazil Mazare

Am votat in 2004 si 2008 cu Mazare dar in 2012 pun stop si votez schimbarea primarului Mazare cu primarul tuturor cu Chiru, lui Mazare ii ajung cei 12 ani de făcut ce a vrut, Bravo nenica lui Chiru!!!!!!!

europeanu
17 martie 2012
mazare trebuie bagat la PUSCARIE !

problema e la justitie.Atata timp cat hotul de mazare nu este incarcerat,el fura in continuare la fel ca porcul obosit si toata gasca lor de hoti.Pentru ca locul hotilor e la Poarta Alba.

80=170
17 martie 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Sa traiesti,mai Jiji Piru(iarba rea),si sa-ti faci casa`n Pitulesti!!!.Hai sechetir!!,la fel si Palazu Mic(numa strambe ati bagat orasului si judetului)

titi
17 martie 2012
hai sictirius mai afonule

Incearca sa scrii romaneste pe cat posibil>>>>cu Chiru votam sa scapam de cloaca din care faci si tu parte

Răspuns la: Mai " e " DobiBoci!!!
Adăugat de : 80=170, 17 martie 2012
Sa traiesti,mai Jiji Piru(iarba rea),si sa-ti faci casa`n Pitulesti!!!.Hai sechetir!!,la fel si Palazu Mic(numa strambe ati bagat orasului si...
mark
17 martie 2012
chiru asta v-a face ceva prt c-ta'

chiru.....un vagabond care vrea sa puna mina pe un oras mare ptr a se inbogati !!!! ...voi crede-ti k asta v-a face ceva??...sunte-ti bolnavi ???

razvan
17 martie 2012
machedon hot

nu mai scapam oare de machedoni ?

Indiutza
17 martie 2012
Machedon sau Nu TOT IL VOTEZ

FARA MAZARE LA PRIMARIE DIN 2012 DE LA ALEGERI

Răspuns la: machedon hot
Adăugat de : razvan, 17 martie 2012
nu mai scapam oare de machedoni ?
eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
17 martie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Tomis Nord, "ghetoul" de barăci!
Pagina a fost generata in 0.5239 secunde