Cum arată noua promenadă dintre Mamaia și Năvodari

3407
1
Aleea de promenadă de pe malul mării de la Năvodari a fost finalizată, deși proiectul a fost contestat de unii afaceriști din zonă care se temeau că prin construirea promenadei își vor pierde "privilegiul" de a avea ieșire directă la plajă. Proiectul realizării aleii de promenadă între Năvodari și Mamaia a fost depus spre obținerea finanțării încă din anul 2012, însă abia la jumătatea acestui an s-au alocat resursele necesare. Mai exact, valoarea proiectului a fost de aproximativ 27,7 milioane lei, din care 98% din bani au provenit din fonduri structurale prin Programul Operațional Regional, contribuția Orașului Năvodari la această investiție fiind de 2%.

În cadrul proiectului, s-a construit o alee pietonală, cu o lățime de 6 m, cu o arhitectură deosebită. Amenajarea ei s-a realizat în apropierea plajei, în zona de litoral a orașului Năvodari, la mai mult de 60 de metri de limita Mării Negre, fiind astfel protejată zona de plajă și fiind respectate prevederile legii. Lungimea aleii de promenadă este de aproximativ 4 km - de la Digul de Sud până la limita administrativă cu Municipiul Constanța - stațiunea Mamaia.

"Amenajarea aleii de promenadă este un proiect menit să pună în valoare potențialul turistic al orașului Năvodari. Proiectul a prevăzut încă din faza de studiu de fezabilitate amenajarea unui zid de sprijin de doar 0,6 m înălțime, zid de sprijin realizat tocmai pentru a evita dispersarea nisipului în zona locuită din apropiere și pentru a nu mai permite în perioada sezonului rece ca apele marine să inunde zonele riverane locuite. Proiectul presupune, în realitate, amenajarea unei alei pietonale cu o arhitectură deosebită, aleea urmând să aibă o lățime de cel mult 6 m", spun reprezentanții Primăriei Năvodari.

Amenajarea aleii de promenadă s-a realizat în proximitatea malului Mării Negre - în zona de litoral, la mai mult de 60 de metri de limita Mării Negre, fiind astfel protejată zona de plajă, fiind respectate prevederile legii, amenajarea acesteia realizându-se pe teritoriul administrativ al orașului Năvodari și nu pe teritoriul administrat de Apele Române. Lungimea aleii de promenadă este de aproximativ 4,25 km - de la Digul de Sud până în zona Hanul Piraților, investiția asigurând o zonă propice de promenadă atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii orașului Năvodari.

"Mai mult decât atât, investiția s-a realizat din materiale naturale - dale din granit, fiind prevăzută cu 10 foișoare de observație care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre, cu 2 ronduri prevăzute cu fântâni arteziene, cu 600 de stâlpi prevăzuți cu lampadare alimentați cu energie electrică din care aproximativ 300 de stâlpi vor utiliza surse de energie regenerabile (energie solară), cu 300 de bănci compozite fără spătar, 300 de bănci cu spătar, 300 de jardiniere și 36 de panouri electronice de informare, pe care vor putea afișa informații cu privire la starea vremii precum și alte informații de interes public, și un sistem de amplificare prevăzut cu 300 de boxe, dar și 4 pergole", se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Năvodari.

Comentează știrea

cupan
5 mai 2016
cel care a proiectat si cei care au semnat/aprobat acest proiect

nu s-au GINDIT CA PROMENADA ESTE PENTRU OAMENI NORMALI NU NUMAI PENTRU ATLETI. VA FI FOLOSITA VARA IN SPECIAL DE TURISTI.MULTI T VOR FI CAZATI IN PENSIUNILE DIN NAVODARI. CEI CARE NU SINT ATLETI CUM VOR AJUNGE LA PLAJA PE NISIP? SEARA LA PLIMBARE CUM VOR AJUNGE LA BARULETELE DE PE PLAJA?SAU SE VOR PLIMBA DE NEBUNI 4 KM DINTR-O PARTE IN ALTA.CUM SE VA FACE APROVIZIONAREA PUNCTELOR DE VINZARE DE PE PLAJA?PROIECTANT PROST SAU INTERES SA SE DISTRUGA MICILE AFACERI {PENSIUNI, CHIOSCURI, RESTAURANTE,ETC} DE LA MALUL MARII IN NAVODARI?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde