Călin Popescu Tăriceanu:

"Cu ajutorul DNA, România a devenit cea mai coruptă țară din Europa"

222
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, că, prin numărul mare de cazuri instrumentate de DNA, în special pentru abuz în serviciu, România a ajuns să fie considerată țara cea mai coruptă din Europa.


"La noi, toată lumea a fost acuzată. Dosarele instrumentate la DNA pe corupție, cred că 90% sunt pe abuz în serviciu, care este considerată ca o infracțiune conexă corupției. Alții nici măcar nu sunt acuzați direct ei pentru abuz în serviciu, ci participare indirectă la abuz în serviciu. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, adică România a devenit, cu ajutorul DNA, țara cea mai coruptă din Europa, prin numărul de cazuri de corupție raportate, că noi raportăm și ăia își imaginează toate grozăviile", a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.


În context, el a explicat de ce au fost modificate codurile penale.


"Codurile penale și codurile de procedură penală, în loc să fi fost supuse, la momentul adoptării, unui proces de dezbatere în Parlament, ele eu fost create în birouri sau laborator de un grup de specialiști. Și au fost adoptate nu pe repede înainte, ci pur și simplu prin Ordonanță de Urgență. În ultimii ani, am văzut făcute într-adevăr de specialiști, practicieni ai dreptului, adică judecători, profesori universitari, o serie de comentarii critice la adresa acestor coduri. Mai mult decât atât, noi am văzut că aceste coduri au permis abuzurile care s-au petrecut în ultimii ani, ai Justiției. Un exemplu mai facil care îmi vine la îndemână este cel al abuzului în serviciu. După cum știți, abuzul în serviciu nici măcar nu este incriminat în alte țări din Europa", a completat președintele ALDE


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3952 secunde