CSM nu are cvorum pentru validarea Adinei Florea

152
CSM nu are cvorum pentru validarea Adinei Florea - 61984169-1570526998.jpg
Pentru a șasea oară, Consiliul Superior al Magistraturii a încercat să o numească pe Adina Florea șefă la secția specială care anchetează procurori și judecători. Florea nu a putut fi validată nici de această dată pentru că ședința CSM a fost boicotată, la fel ca întâlnirile anterioare, de mai mulți membri ai forului, nemulțumiți de existența și de activitatea secției. Mai mulți magistrați din Consiliu vor să ceară revocarea Liei Savonea din funcția de președinte al CSM.


Judecătoarea CSM Gabriela Baltag a solicitat, marți, în condițiile în care la ședința plenului Consiliului sunt doar 13 membri din cei 15 necesari pentru asigurarea cvorumului, ca membrii CSM să se deplaseze la sediul Parchetului General, pentru a ține ședința acolo.


CSM nu are cvorum încă pentru validarea Adinei Florea / Un judecător propune ca membrii plenului să meargă la Parchet, să țină ședința acolo / Lia Savonea îl acuză pe procurorul general că sabotează ședința

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lai Savonea, a anunțat, marți, că plenul CSM e în imposibilitatea de a demara ședința în condițiile în care sunt prezenți doar 13 membri din cei 15 necesari, potrivit legii.

Judecătorul Gabriela Baltag a propus atunci ca membrii CSM să se deplaseze la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), acolo unde procurorul general Bogdan Licu are o întâlnire la care participă și trei procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv Tatiana Toader, Cristian Ban și Florin Deac.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5688 secunde