Criză în R. Moldova: Președintele Klaus Iohannis trimite o scrisoare către Donald Tusk și Jean-Claude Juncker

138
Criză în R. Moldova: Președintele Klaus Iohannis trimite o scrisoare către Donald Tusk și Jean-Claude Juncker - klass-1560363595.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri o scrisoare către președintele Consiliului European, Donald Tusk, și către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la situația din Republica Moldova, în care le cere găsească urgent, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, ce trebuie făcut pentru a pune capăt situației actuale din țara vecină. Șeful statului vorbește despre "acțiuni concrete", dar soluția, precizează președintele, trebuie să fie una negociată, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene.


România - care are o relație specială cu Republica Moldova - este pregătită să sprijine aceste eforturi, în deplină concordanță cu obiectivul său strategic, care este și obiectivul Uniunii Europene: acela de a susține parcursul european al Republicii Moldova, le spune Klaus Iohannis liderilor europeni.


România deține președinția Consiliului Uniunii Europene până la sfârșitul lunii iunie.


Reacția președintelui intervine în condițiile în care la Chișinău situația politică devine tot mai confuză și mai complicată, principalele instituții politice ale țării fiind în conflict. 
 
Uniunea Europeană a reacționat până acum prin comunicate în care, dată fiind situația delicată, a sugerat că este dispusă să conlucreze cu guvernul Maiei Sandu, premierul nerecunoscut de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.


Pe de altă parte, mesajele transmise de unii lideri de la București, inclusiv de ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, au părut la un moment dat confuze și chiar contrare cu punctul de vedere exprimat de Bruxelles.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9065 secunde