Cristian Seidler, de la USR: "Transferul contribuțiilor la angajat, un experiment"

156
Cristian Seidler, de la USR:
Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat reprezintă o încălcare planificată a Codului Fiscal, a declarat vineri, la Suceava, deputatul USR


Cristian Seidler, punctând că, în opinia sa, acest lucru este un experiment. 


"Guvernul ne tot spune cum de la 1 ianuarie se vor aplica modificările, însă nici Guvernul nu știe cum vor arăta aceste modificări. Dacă Guvernul mâine înaintează Parlamentului propunerea de modificare a Codului Fiscal, până va fi adoptată în două camere, până va fi promulgată, cel mai devreme la 1 noiembrie, și deci avem o planificată încălcare a Codului Fiscal. Face parte dintr-o serie de pași nepregătiți pe care actualul și fostul guvern le-a tot lansat în spațiul public și mai apoi le-a retras. Se joacă cu economia și cu salariile oamenilor. Sunt total desprinși de realitățile vieții cotidiene și sunt interesați doar să-și acopere o minciună, aceea că de la 1 ianuarie salariile ar crește cu 25%. Nu știu și nu înțeleg cum dânșii nu-și dau seama că toată lumea va vedea minciuna din spatele promisiunii de creștere salarială. Chiar dacă se va mări brutul, netul se va mări insignifiant", a spus Seidler.


În opinia deputatului USR, această măsură este un experiment și în nicio altă țară europeană taxele și impozitele nu sunt plătite de angajat în totalitate.


"E un experiment și prea multe experimente se încearcă de către guvernarea PSD - ALDE pe populația României. Nicio altă țară europeană nu știu să aibă un sistem similar în care totalitatea taxelor să fie suportate și plătite de către angajat", a spus Seidler, adăugând că această măsură poate avea impact negativ asupra angajaților din sectorul privat, unde statul nu poate obliga firmele private să mărească salariile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5463 secunde