Cristian Radu, primarul Mangaliei: "Vom da case la tineri!" Paul Foleanu acuză: "Promisiuni nerealiste"

1526
5

Articole de la același autor

O nouă dispută se naște la Mangalia între actualul primar și opozanții săi. Tema: locurile de casă pentru tineri. În timp ce primarul spune că va da terenuri tinerilor pentru a-și face case, liderii PSD din oraș îl acuză pe edil că face "promisiuni nerealiste".

Zilele acestea, reprezentanții Primăriei Mangalia trimit invitații tuturor solicitanților care au depus cereri pentru obținerea unui teren gratuit de casă, în baza Legii 15/2003. "Zilele următoare, solicitanții vor veni la sediul Primăriei pentru a-și reactualiza dosarul, până la data de 15 aprilie. După această dată, comisia de selecție a dosarelor va stabili lista de priorități, în funcție de mai multe criterii legale, aprobate în Consiliul Local", a declarat primarul Cristian Radu.

El a adăugat că, printre criteriile de selecție se numără venitul mediu net lunar/membru de familie, bonitatea financiară, situația locativă și starea civilă actuală, numărul de persoane aflate în întreținerea solicitantului, precum și vechimea cererii și perioada locuită în municipiul Mangalia. "Deocamdată, avem la dispoziție un număr de 319 loturi de case, cu suprafețe cuprinse între 220 și 300 mp, conform legii. Până acum, s-a făcut cadastru și intabulare pe întreaga lotizare, iar în prima ședință de Consiliu Local sperăm să se aprobe PUZ-ul. Ulterior, loturile vor fi dezmembrate și repartizate către solicitanți. Odată cu punerea în posesie, primăria va demara procedurile pentru implementarea unui proiect european prin care se vor trage utilități în zonă, până la finalul perioadei legale în care se pot construi casele", a mai spus primarul Cristian Radu.

Foleanu, acuzații la adresa primarului

La rândul său, consilierul local, Paul Foleanu, care este și candidat la Primăria Mangalia din partea PSD, susține că repartizarea loturilor de case pentru tineri nu este decât o promisiune electorală fantezistă.

"Demersul anunțat de către primar nu este decât o promisiune electorală nerealistă. Pe de altă parte, dacă ar fi dorit cu adevărat să ajute tinerii să își ridice o casă, ar fi făcut-o în cei patru ani de mandat, nu, acum, în apropierea alegerilor. Această inițiativă este iluzorie, deoarece la Primăria Mangalia sunt înregistrate 80 de cereri de revendicări, în baza Legii 10/2001, nerezolvate nici până în prezent. Mai mult, Legea 10/2001 nu permite încheierea unor contracte de închiriere, concesiune și nici atribuirea în folosință gratuită a unor loturi de casă potrivit Legii 15/2003 până când nu sunt soluționate toate dosarele de retrocedare", a transmis Paul Foleanu.

El a mai adăugat că PSD Mangalia susține acordarea în folosință gratuită a loturilor de casă destinate tinerilor, dar cu respectarea legislației.

"Nu pot să nu punctez și faptul că în patru ani de mandat, primarul Radu Cristian nu a fost în stare să asigure utilitățile celor care dețin loturi de casă în cartierul Dobrogea I. Acum însă, în prag de campanie, amăgește, din nou, electoratul cu oferirea unor loturi situate în câmp, care nu dispun de utilități", a mai spus Paul Foleanu de la PSD.

Reamintim că, potrivit reglementărilor în vigoare, unitățile administrativ-teritoriale pot oferi, la cerere, tinerilor cu vârste între 18-35 de ani, suprafețe de teren cuprinse între 150-300 mp, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală.

La data depunerii cererii, solicitanții nu trebuie să dețină sau să fi deținut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe, atât în localitatea în care fac solicitarea, cât și în alte localități. Cererea se depune doar acolo unde solicitantul are domiciliul. 

Comentează știrea

De la OSIM
12 martie 2016
Dreptul de autor si proprietatea intelectuala

Atentie...mare atentie ! Va avertizez ca ingineria asta electorala cu locuinte pentru tineri a fost inventata de PSD.Minciuna este marca inregistrata de PSD.Nu are voie sa o dezvolte nimeni in afara de Mazare,Fagadau sau cei cu carnet de partid in pesede.Cand aveti in fata trei trandafiri inseamna ca ati fost inselat in litera si in spiritul legii electorale.Paul Foleanu este indreptatit sa se revolte pentru pentru ca este membru pesede.Domnule Cristian Radu,daca insistati ajungeti la Cremeanal.Va rog sa-mi stregeti comentariul.Cred ca Dragnea ma baga la defaimarea partidului.

Gelu
12 martie 2016
Nu merita

In general se cauta locuri care sa ofere perspectiva de dezvoltare reala in care sa-ti permiti sa te inhami la o cheltuiala mare,pe termen foarte mare. Mangalia este un oras decazut economic,totul tine de capriciile unei maini de straini ciufuti. In rest,pauza.Nu poti risca sa ramai in Mangalia si indatorat pe deasupra. Tinerii se gandesc acum unde sa-si gaseasca de lucru prin tara ,sa nu ajunga aruncati in somaj si apoi la naiba,cum au patit parintii lor nascuti aici in Mangalia. Orasul se duce naibii.

Gelu
12 martie 2016
Nu merita

In general se cauta locuri care sa ofere perspectiva de dezvoltare reala in care sa-ti permiti sa te inhami la o cheltuiala mare,pe termen foarte mare. Mangalia este un oras decazut economic,totul tine de capriciile unei maini de straini ciufuti. In rest,pauza.Nu poti risca sa ramai in Mangalia si indatorat pe deasupra. Tinerii se gandesc acum unde sa-si gaseasca de lucru prin tara ,sa nu ajunga aruncati in somaj si apoi la naiba,cum au patit parintii lor nascuti aici in Mangalia. Orasul se duce naibii.

Ilie
13 martie 2016
Minciuni electorale

Este limpede ca actualul primar incearca sa castige electoral cu aceasta minciuna. Putea sa o faca pana acum. Este o placa demodata minciuna asta, nu cred ca mai tine...trebuie sa vina cu minciuni noi.

George
27 mai 2016
Domnule Primar

Domnule Primar. Esti un mincinos(parcul de pe varianta este in centru) si multe altele. Vorbesti de transport public.Sti bine ca tatal tau detinea un microbus pe ruta Mangalia-Olimp cu nr CT 34 RAD unde am lucrat la negru fara carte de munca in perioada in care erai sef la garda financiara. De ce nu le povestesti oamenilor cand se strangea spaga pentru tine adica 50 lei/microbus*50buc(in vremea aceaia erau bani) GAZE iar mare mincinos(nu a platitit primaria un ban pe MI Dobrogeanu) Vb`ai de garduri in parc:)) dar u faci gard pe faleza. Domnule Primar esti MINCINOS

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7327 secunde