€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Continuă demolarea clădirilor. De ce intră Primăria Mangalia cu buldozerele în ele

Ştire online publicată Miercuri, 31 Octombrie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Primăria Mangalia a demolat, în cursul zilei de ieri, o clădire insalubră, de la marginea cartierului de case al orașului, precum și anexele neautorizate de la o clădire alăturată. Până de curând, cele două imobile au fost locuite de persoane fără adăpost sau forme legale. Procedura de demolare a parcurs toate etapele legale, astfel că, toți cei care au locuit în respectivele locuințe sociale au primit anterior somații de evacuare, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Cei care nu au eliberat locuințele, în urma somațiilor primite, au fost evacuați, înaintea acțiunilor de demolare, în prezența unui executor judecătoresc, a jandarmilor, Poliției Locale și reprezentanților Primăriei. Procedura de evacuare din locuințele situate în zona „Barăci”, aflată la marginea cartierului de case din Mangalia, a vizat cinci familii, care în ultimii ani au acumulat datorii foarte mari la utilități și chirie sau locuiau fără forme legale. Alte patru familii au fost evacuate dintr-o locuință situată pe strada George Enescu, de la Căminul CP5 și un alt imobil din Olimp.

„În acele locuințe sociale, și-au găsit adăpost diverși indivizi certați cu legea, cei mai mulți venind în orașul nostru din alte zone ale țării, special pentru comiterea de infracțiuni, pe litoral. În baza hotărârilor CL, vom demola toate acele barăci, vom elimina focarul de infecție, curățăm zona și o redăm locuitorilor orașului, prin construirea unor locuințe sociale, cu bani europeni”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

El a precizat că proiectul pe fonduri UE va fi depus în cursul anului viitor, după ce vor fi demolate ultimele două construcții insalubre, din respectiva zonă, de la marginea orașului. Toate imobilele din acest cartier au fost supuse expertizelor tehnice, în urma cărora s-a constatat faptul că acestea prezintă un grad ridicat de prăbușire, demolarea fiind soluția pentru aceste clădiri. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7897 secunde