Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru

138
Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru - dddd-1584084543.jpg
Președintele Klaus Iohannis anunță că va începe consultările cu partidele la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul, chiar înainte de votul în plen, potrivit Digi 24.

"Domnul Florin Cîțu si-a depus, astăzi, mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedește maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus. Vreau să subliniez că această decizie nu schimbă cu nimic faptul că România are, în acest moment, un guvern care funcționează. Guvernul Orban care a dovedit că acționează cu toată hotărârea și responsabilitatea și ia toate deciziile necesare pentru a stopa răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Datorită acestor măsuri, chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, În România numărul infectărilor a rămas destul de mic. Suntem responsabili să găsim cât mai urgent o soluție democratică la actuala situație politică. Așadar, am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începand cu ora 13. Nu avem niciun mom de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline, un guvern împreună cu care pot să mă dedic 100% combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având la dispoziție atunci toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun.

Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătății oamenilor. De aceea, repet: răfuielile și meciurile politice nu-și au deloc rostul în actualul context", a spus președintele Klaus Iohannis.

Consultările vor avea loc vineri, 13 martie a.c., după următorul program:

Ora 13:00 - Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:30 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 14:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

Ora 16:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 16:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3326 secunde