Mai multe ştiri online:

Constănțenii reclamă că nu sunt locuri de joacă pentru copii. Primarul Făgădău promite 100

Ştire online publicată Luni, 03 Iulie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Părinții copiilor din Constanța sunt din ce în ce mai revoltați pentru că nu au unde să-și ducă micuții să se joace în timpul liber, cu atât mai mult că a venit vara, iar cei mici ar trebui să se joace în aer liber și nu în spații închise unde trebuie să plătești. 


Printre altele, constănțenii reclamă că unele dintre locurile de joacă par adevărate pericole publice cu vechile leagăne construite din fier, multe dintre ele stricate și ruginite. 


Cei mai mulți dintre ei sunt intrigați de faptul că reprezentanții administrației publice locale nu își dau interesul să amenajeze modern locurile de joacă existente și acordă un interes mai mare cluburilor pentru pensionari în detrimentul copiilor din Constanța.


„Cei de la primărie nu dau doi bani că noi nu avem unde să ne ducem copiii să se joace. În unele așa-zise parcuri sunt aceleași leagăne de ani de zile, nu toți avem timp să ne ducem tocmai în Țara Piticilor. Din câte se pare, cei de la primărie sunt mult mai interesați de amenajarea cluburilor pentru pensionari decât de locurile de joacă pentru copii. Nu asta ar fi problema, este firesc să ne preocupăm și de bunicii noștri, dar ar trebui acordată o atenție mult mai mare și pentru copii, deoarece ei sunt viitorul”, a spus una dintre mămicile din Constanța. 


Referitor la acest subiect, reprezentanții administrației publice locale din Constanța susțin că, deocamdată, sunt preocupați de locurile de joacă existente și când toate acestea vor fi în regulă se va face un proiect pentru altele noi.


Concret, după cum susțin cei de la Primăria Constanța, cât de curând, spațiile de joacă din municipiul Constanța vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Prin proiectul inițial, municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 lei pentru modernizarea a 63 de spații de joacă, în prima etapă urmând să fie reamenajate 39 dintre acestea. 


Reabilitarea locurilor de joacă va avea în vedere atât schimbarea instalațiilor vechi și dotarea cu altele noi, moderne, cât și montarea de covor turnat de cauciuc, menit să protejeze copiii.


În ceea ce privește amenajarea unor locuri de joacă noi, au fost identificate 20 de locații, pentru care au fost aprobate fonduri de la bugetul local pentru anul 2017.


La rândul lui, edilul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, spune că știe foarte bine problema lipsei locurilor de joacă din Constanța și a dat asigurări că lucrurile se vor rezolva, însă trebuie puțină răbdare.


„Cunosc foarte bine situația. Știți că și eu am doi copii mici și întâmpin exact aceeași problemă când ies cu ei. Sunt companii interesate să investească în astfel de proiecte, iar noi le vom oferi tot sprijinul. O zonă unde ne-am gândit să amenajăm un loc de joacă pentru copii este cea a fostelor ruine de pe plaja Modern, unde știți că am făcut curățenie. Ne-am propus să facem aici spații verzi, loc de joacă pentru copii, grupuri sanitare și dușuri, pentru cei care doresc să facă și plajă în această zonă a Constanței. Și vă mai spun ceva, până la finalul mandatului, în municipiul Constanța vor exista 100 de noi locuri de joacă pentru copii”, a declarat primarul Decebal Făgădău.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9789 secunde