Mai multe ştiri online:

Constănțenii pot sta liniștiți ! Guvernul a alocat 15 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în locuințe

Ştire online publicată Vineri, 08 Decembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Reprezentanții administrației publice locale din Constanța pot răsufla ușurați după ce Guvernul, din care fac parte și trei miniștri constănțeni, le-a întins o mână de ajutor pentru a trece cu bine peste iarna grea care se anunță. 


Autoritățile locale vor primi peste 115 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică. Astfel, potrivit unei hotărâri a Executivului, luată miercuri, 6 decembrie, pentru 13 localități din 12 județe se vor suplimenta sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale din acest an. 


Suma de 115,698 milioane de lei se alocă către bugetele localităților: Arad - 5 milioane de lei, Bacău -15 milioane de lei, Buzău - 15 milioane de lei, Oradea - 4 milioane de lei, Constanța - 15 milioane de lei, Galați - 15 milioane de lei, Giurgiu - 4,5 milioane de lei, Motru - 9,389 milioane de lei, Brad - 5,3 milioane de lei, Drobeta Turnu Severin - 15 milioane de lei, Suceava - 4 milioane lei, Vatra Dornei - 3,5 milioane lei și Tulcea - 5 milioane lei. 


„Actul normativ a fost adoptat ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populației”, au transmis reprezentanții Guvernului, prin intermediul unui comunicat de presă.


La sfârșitul lunii octombrie, consilierii locali ai municipiului Constanța au votat mai multe proiecte de hotărâre, printre acestea fiind și cel care viza stabilirea prețului local al energiei termice în sezonul rece 2017-2018 în municipiul Constanța, pentru toată populația. În consecință, anul acesta, constănțenii abonați la RADET vor plăti 214,96 lei/Mwh, echivalentul a 250 de lei/Gcal. Cu alte cuvinte, așa cum menționa și primarul Decebal Făgădău, nu se schimbă nimic față de iarna trecută în privința prețului plătit de constănțeni pentru gigacalorie. Mai mult, edilul a făcut încă de atunci precizări că a făcut toate demersurile la forurile centrale pentru a avea fondurile necesare astfel încât constănțenii să nu ducă lipsa căldurii în locuințe și nici să nu simtă costurile reale ale gigacaloriei atunci când vor primi factura de plată. 


În altă ordine de idei, în ceea ce privește dosarele pentru acordarea ajutoarelor la căldură, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța susțin că cei care se încadrează în prevederile legale pot depune, în continuare, formularele, cererile și declarațiile pe proprie răspundere pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței.


În funcție de modalitatea de încălzire, dosarele se depun la diverse sedii. Astfel, pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27, de luni până vineri, între orele 9.00 – 13.00, telefon 0241.488.163, 0241.488.185 pentru persoanele care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat (asociațiile de proprietari/locatari sau persoanele fizice cu contracte individuale încheiate cu RADET Constanța). Persoanele care se încălzesc cu gaze naturale și energie electrică pot depune dosarele la Centrul de informare cetățeni situat la etajul 1 din City Park Mall, de luni până vineri, între orele 9.00 - 13.00, telefon 0241. 485.527, 0241.485.523. 


Cei care se încălzesc cu lemne de foc trebuie să meargă la Clubul pentru pen-sionari situat pe strada Dezrobirii nr. 123, bl. IS3, parter, de luni până vineri, între orele 9.00 - 13.00, telefon 0341.454.632. 


Pentru orice nelămuriri, persoanele interesate pot apela numerele de telefon menționate mai sus sau pot trimite email pe adresa ajutoareincalzire@spas-ct.ro.


Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței pentru luna decembrie, termenul de depunere a solicitărilor este 20 decembrie inclusiv.


Reamintim că informații referitoare la Formularul de cerere și declarație pe propria răspundere, condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, actele necesare în vederea acordării acestui ajutor, termenele și condițiile de depunere a cererilor și declarațiilor pe propria răspundere, se găsesc pe site-ul www.primaria-constanta.ro/spas. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7585 secunde