Constănțenii își pot ridica pachetele cu alimente de la UE, dar ele vor fi mai ușoare

1345
5
Constănțenii își pot ridica pachetele cu alimente de la UE, dar ele vor fi mai  ușoare - coadapacheteue26-1359047722.jpg
O veste bună și una rea pentru persoanele care așteptau cu nerăbdare reluarea programului prin care se distribuie pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană.  
Vestea bună este că, de luni, 28 ianuarie, se va relua programul iar oamenii își pot ridica pachetele, iar cea rea este că, ei nu vor mai primi deloc ulei, așa cum existau promisiuni. În plus, cei care au apucat deja să-și ridice pachetele sunt oarecum mai câștigați deoarece persoanele care nu au luat deloc, nu vor mai primi 13 kilograme de făină așa cum au luat primii, ci doar două kilograme.
"Începând de luni, 28 ianuarie, vom relua programul de distribuire a alimentelor care se dau prin programul Uniunii Europene. La nivelul municipiului Constanța au fost 19.800 de beneficiari și au mai rămas 9.422 de persoane care nu și-au luat pachetele. Oamenii trebuie să știe că, din cauza unor probleme, nu vor mai primi deloc ulei, iar în loc de 13 kilograme de făină vor primi doar două kilograme. Restul produselor rămân neschimbate. Programul va fi de luni până sâmbătă, de la ora 8.00 până la 16.00", a declarat Iulia Zahariciuc, șef serviciu DAPVN, în cadrul Primăriei Constanța.
Așadar, beneficiarii programului vor primi două kilograme de făină, două kilograme de mălai, șase kilograme de orez, două pachete de paste, trei kilograme de zahăr, un kilogram de fasole, două cutii cu mazăre, jumătate de kilogram de biscuiți, o cutie de roșii în bulion și o cutie cu pastă de roșii. 


CJC va acționa în instanță APIA
Primăria Constanța ca, de altfel, toate primăriile din județul Constanța primește aceste alimente de la Consiliul Județean Constanța (CJC) care, la rândul lui, le ia de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).  
Din cauza unor probleme pe care APIA le are cu firma bulgărească care a câștigat licitația internațională pentru livrarea uleiului și a făinii aceste alimente nu vor mai ajunge la beneficiari. 
În acest sens, Cristian Hagia, inspector în cadrul Consiliului Județean Constanța a declarat , ieri, că, instituția pe care o reprezintă a  implementat, anul trecut, în județul Constanța "Planul anual european de furnizare ajutoare alimentare (PEAD 2012), plan ce reprezenta programul prin care persoanele defavorizate stabilite prin HG 600/2009 primesc alimente din stocurile de intervenție comunitare. 
El a explicat că, achiziția produselor alimentare distribuite precum și încheierea contractelor cu furnizorii nu o face Consiliul Județean Constanta, ci APIA București, ca atare CJC nu are nicio relație contractuală cu furnizorii ajutoarelor alimentare. 
"Programul s-a derulat conform graficului până în luna noiembrie, când au apărut primele deficiențe de livrare la două dintre alimentele prevăzute. Astfel, în loc de 69 de tone de ulei au fost recepționate 11,5 tone, iar în loc de 88 tone făină au fost recepționate doar 11 tone. Același fapt s-a petrecut și în luna decembrie", a spus Cristian Hagia. 
În acest context, reprezentanții Consiliului Județean Constanta vor acționa în justiție APIA București pentru recuperarea drepturilor alimentare, aferente anului 2012, ale cetățenilor județului Constanța, care au fost privați nelegal de acestea. 


Comentează știrea

ion
25 ianuarie 2013
pachete

Ma umple de scirba aceasta fotografie cu pomanagii. De asta comunismul are in continuare asa de multi suporteri in Constanta. Pomanagiii prefera cersitul nu munca.

Mircea
25 ianuarie 2013
Pentru Ion

Sa-ti fie scarba doar de tine Ion, de delul in care gandesti! Probabil ca esti prea imbuibat ca sa-ti poti judeca semenii aflati in nevoie, corect. Apoi, cine esti tu, sa judeci pe altii? Te crezi mai bun in anonimatul camerei tale, privind un monitor de calculator? Poate, dar onoare nu ai!

Răspuns la: pachete
Adăugat de : ion, 25 ianuarie 2013
Ma umple de scirba aceasta fotografie cu pomanagii. De asta comunismul are in continuare asa de multi suporteri in Constanta. Pomanagiii prefera...
Constanta
25 ianuarie 2013
pur si simplu sila

Ioane,cuvantul canalie a pornit de la tine.Si tine minte,Dumnezeu ne judeca pe rand asa ca se pare ca o sa-ti vina randul,copil nedorit!

MIRON
25 ianuarie 2013
interesant

Dar cam neclar. POMANAGII PREFERA CERSITUL. Ori sunt pomanagii ori sunt cersetori ? In al doilea rind: A venit vreunul la tine la poarta si a cersit? Idiotule !

Răspuns la: pachete
Adăugat de : ion, 25 ianuarie 2013
Ma umple de scirba aceasta fotografie cu pomanagii. De asta comunismul are in continuare asa de multi suporteri in Constanta. Pomanagiii prefera...
eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
25 ianuarie 2013
primariei si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Social : Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat
Pagina a fost generata in 0.2661 secunde