Constanța și Năvodari, "război" la frontiere. Constanța mută granița la Hanul Piraților, Năvodariul intră în Mamaia

4389
9

Articole de la același autor

Constanța și Năvodariul se judecă pentru grănițuire. În timp ce municipalitatea vrea să extindă Constanța până la Hanul Piraților, Nicolae Matei vrea să intre cu Năvodariul în Mamaia, până la hotelul Caraiman. Cele două administrații se află în instanță într-o speță care pare la prima vedere comună și prin care au trecut multe localități în procesul lor de a-și redesena granițele. Însă, în realitate, în spatele acestui demers stă o adevărată comoară imobiliară, în zona respectivă, pe malul mării, aflându-se cele mai scumpe terenuri din întreg județul. De asemenea, în joc sunt și taxele și impozitele locale plătite de agenții economici și locatarii din zonă. În plus, spun gurile rele, o miză importantă ar fi și afacerea senatorului Nicolae Moga, care ar trece astfel cu complexul rezidențial Marina Regia și hotelul Arena Regia din curtea Năvodariului, acolo unde nu mai este bine primit, în cea a Constanței.

Dați în judecată de prefect

Anul trecut, Prefectura Constanța chema în judecată Primăria Constanța și Primăria Năvodari în dosarul civil nr.1603/118/2014 având ca obiectiv delimitarea administrativ-teritorială dintre cele două unități administrativ-teritoriale. Asta după ce reprezentanții Primăriei Constanța și ai Primăriei Năvodari nu au căzut de comun acord privind delimitarea celor două localități. În fapt, Primăria Constanța pretinde că limita administrativ teritorială între ea și Năvodari se află în dreptul Hanului Piraților, cerând astfel extinderea municipiului asupra unei bune părți din Mamaia Sat, actualmente aflată pe raza administrativă a Primăriei Năvodari. Reprezentanții administrației constănțene au depus mai multe documente și hărți în acest sens care vin în susținerea ideii că orașul Constanța s-ar întinde până în dreptul actualului local Hanul Piraților. De partea cealaltă însă, există atât o notă a Oficiul de Cadastru, cât și ultimele schițe de sistematizări ale județului Constanța datate de pe vremea lui Ceaușescu care spun că lucrurile stau tocmai invers. Mai exact, granița Năvodariului cu Constanța s-ar afla, potrivit acestor documente, exact în dreptul hotelului Caraiman, adică la ieșirea din stațiunea Mamaia. Astfel, în loc să se întindă până la Hanul Piraților, Constanța s-ar putea trezi cu Năvodariul în Mamaia.

Cine pierde, cine câștigă?

Este clar că miza este uriașă, zona disputată fiind una dintre cele mai bune, exact pe malul mării. Sunt sute de mii de metri pătrați de terenuri neexploatate încă, există proiecte imobiliare și turistice de sute de milioane de euro, sunt mii de plătitori de taxe și impozite locale, zona având un potențial extraordinar de dezvoltare. Tocmai de aceea, cele două administrații locale nu au putut cădea la înțelegere și s-a ajuns în instanță.

Mai departe, în funcție de probele administrate, vor exista trei variante de finalizare a problemei. 1. Primăria Constanța câștigă și ajunge cu granița până la Hanul Piraților, obținând o zestre imobiliară și financiară de invidiat, primăria Năvodari pierzând astfel o bună suprafață în care a investit enorm în ultimii ani. 2. Primăria Năvodari câștigă și ar ajunge cu granița până la Hotel Caraiman, în Mamaia, ceea ce ar însemna o lovitură teribilă pentru municipalitatea constănțeană și un câștig imens pentru bugetul și dezvoltarea Năvodariului. Se vor muta în administrația năvodăreană inclusiv toate blocurile, construcțiile și cluburile care s-au construit sau se construiesc de la ieșirea din Mamaia spre Năvodari. Va fi o grea încercare financiară, dar și de imagine pentru administrația locală din Constanța. 3. Lucrurile rămân neschimbate, granițele rămân la locul lor. Nimeni nu pierde, nimeni nu câștigă.

Următorul termen al procesului este pe 24 septembrie.

Comentează știrea

suleyman
23 septembrie 2015
tara hotilor

Acesti primari si fosti primarii de bat pe spagile din vanzarea terenului mai exact a plajei pe care s au construit blocuri nu pentru a extinde orasul navodari sau constanta

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Ptolemeu
23 septembrie 2015
Terra incognita

Ptolemeu va intreaba daca New Mamaia are caini sau nu are.Constanta a mai fost o data in conflict cu Agigea,cand o fetita a fost ucisa de o haita de caini fara stapan.Domn procuror,s-a rezolvat dosarul ala sau ati dat NUP ? Asa e bine,sa nu-l rezolvati ! Intre Constanta si Agigea a fost un teren fara stapan pentru ca de moartea fetitei trebuia sa raspunda un primar.La placinte inainte..... ! In nord,eu le propun o solutie de mijloc:terenul ramane la Navodari si cainii la Constanta sau invers.Pai,nu e drept asa ?

MATEI , AUTOBUZE ''23''
23 septembrie 2015
MATEI , AUTOBUELE ''23'' ?

Bai , primare oltean MATEI , cand DRAQ bagi autobuzele R.A.T.C. de stat ''23'' , CUM AI promis IN CAMPANIA ELECTORALA ?

Ioan
23 septembrie 2015
dezvoltare ?

In loc sa se certe pe ciolan, mai bine ar face frumos un proiect de contopire in etape a Navodari-ului in Constanta, iar de castigat ar avea toata lumea.

lol
23 septembrie 2015
NIL

Cei din navodari cor castiga impozite mai mari :)

Răspuns la: dezvoltare ?
Adăugat de : Ioan, 23 septembrie 2015
In loc sa se certe pe ciolan, mai bine ar face frumos un proiect de contopire in etape a Navodari-ului in Constanta, iar de castigat ar avea toata...
Cristian
23 septembrie 2015
Urgent! Bani acum! Real!

Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Cere detalii mai multe la adresa mea de email: >> [email protected]

Vasile
23 septembrie 2015
bataie de joc

Dezvoltare? Contopire? Mamaia trebuie sa se termine la Caraiman, Navodari unde incepe plaja (,, unde incepea...) si sa nu se construiasca nimic pe plaja. Acum prefectura ar trebui sa verifice cum de a fost posibil sa fie batjocorit litoralul, construite pe plaja atatea blocuri, vile, drumuri si sa trimita in judecata pe toti primarii si consiliile municipale din Navodari si Constanta de dupa 2000 de cand a inceput dezmatul. Toate pot fi daramate si acuml; aprobarile de constructie sunt sunt la fel ca autorizatia de demolare a hotelului Carlton, opera unor derbedei.

Răspuns la: dezvoltare ?
Adăugat de : Ioan, 23 septembrie 2015
In loc sa se certe pe ciolan, mai bine ar face frumos un proiect de contopire in etape a Navodari-ului in Constanta, iar de castigat ar avea toata...
Dumitru
6 octombrie 2015
Granira Constantei

Constanta si deci Mamaia se termina ia Caraiman am vazut semnatura originala a lui Nicolae Ceausescu

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Social : Orașul  Năvodari,  fără curent  electric
Pagina a fost generata in 0.277 secunde