CONSTANȚA SE SUFOCĂ / Cum va fi rezolvată problema parcărilor în oraș. Primăria are un plan de acțiune

2301
6
CONSTANȚA SE SUFOCĂ / Cum va fi rezolvată problema parcărilor în oraș. Primăria are un plan de acțiune - masiniparcatepetrotuar18-1453130775.jpg

Articole de la același autor

Parcarea unui autoturism în municipiul Constanța devine din ce în ce mai mult o aventură în condițiile în care în oraș există o singură parcare etajată, mai exact, cea de la Spitalul Județean.

Acesta este și motivul haosului care există, fiecare parcând pe unde apucă, fie pe trotuare și, uneori, chiar și pe spațiile verzi sau în spatele altor mașini fără să se gândească că șoferii pot fi blocați să-și mai scoată autoturismele din parcările autorizate. Singura soluție, așa cum recunosc și cei care conduc administrația publică locală din Constanța, constă în construcția unor noi parcări.

Până acum, cei responsabili s-au mulțumit să se laude cu construcția unor parcări supraetajate doar în stațiunea Mamaia. Totuși, se pare că există ceva proiecte și pentru Constanța, însă doar pe hârtie. Până atunci, se fac noi reguli și se emit pretenții doar de la cei care doresc să-și construiască o locuință și sunt obligați să dovedească că dețin și locuri de parcare lângă case.

Recent, administrația publică locală a avut în dezbatere pe site-ul instituției un proiect privind stabilirea condițiilor de asigurare a locurilor de parcare în vederea autorizării pe raza municipiului Constanța.

Astfel, autorizarea construcțiilor noi, cu regim de înălțime mai mare decât D+P+2E cu funcțiunea de locuire colectivă, se va face doar cu asigurarea locurilor de parcare necesare în mod exclusiv în limita de proprietate. Prin excepție, autorizația de construire poate fi emisă dacă locurile de parcare necesare sunt asigurate în cadrul unei parcări supraetajate sau subterane, amplasate pe o rază de maxim 500 metri față de imobilul deservit, în baza autorizației de construire pentru parcajul respectiv sau în baza prezentării formelor legale de deținere a parcajului, în cazul în care acesta este deja construit.

Totodată, în caz de solicitare a unei autorizații privind construcțiile edificate după anul 1990, care au un regim de înălțime mai mare decât D+P+4E cu funcțiunea de locuire colectivă, pentru care se solicită supraetajarea, este obligatoriu să fie asigurate locurile de parcare.

Pe de altă parte, autorizarea imobilelor noi în zona peninsulară situate de-a lungul arterelor pietonale, cum ar fi în Piața Ovidiu și segmentele din apropiere nu necesită asigurarea locurilor de parcare. Nici imobilele noi construite în zona Satului de Vacanță sau Luna Parc situate de-a lun-gul arterelor pietonale, nu necesită asi-gurarea locurilor de parcare.

Planuri de viitor

Reprezentanții administrației publice locale spun că au în vedere faptul că gradul de motorizare a crescut considerabil în ultimii ani în municipiul Constanța și că traficul auto este din ce în ce mai intens pe axele principale de traversare ale orașului. Concret, ei recunosc că asta relevă "necesitatea unui efort mult mai mare din partea autorităților locale pentru asigurarea unei vieți urbane sigure, durabile și sănătoase". În acest sens, cei de la Direcția Urbanism din cadrul Primăriei Constanța au demarat o serie de proiecte și, drept urmare, vor pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă PMUD. Acesta conturează strategii care, printre altele, să rezolve problema parcajelor la nivelul locuirii colective în oraș. Una dintre direcțiile propuse prin PMUD este aceea de descongestionare a traficului prin descurajarea amenajării de parcări de-a lungul arterelor de circulație în oraș prin interzicerea autorizării acestora. Altă propunere este construirea de parcaje supraterane și subterane publice care să acopere necesarul de locuri de parcare din zonele cu densitate mare.

Cu toate acestea, singura propunere existentă până acum pe care municipalitatea o are în plan constă în demararea procedurii pentru construirea unei parcări subterane publice în zona Sălii Sporturilor, mai exact, între strada Mircea cel Bătrân și B-dul Tomis, cu o capacitate de 400-700 de locuri de parcare.

Când vor începe și cât vor dura lucrările rămâne de văzut, mai ales că locuitorii s-au cam săturat de promisiuni. În plus, deocamdată, este doar o propunere, urmând ca aleșii locali să o transforme sau nu într-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța.

Comentează știrea

Florin
19 ianuarie 2016
Afacere la domiciliu

Faci bani acasa la tine! Cautam de urgenta colaboratori care vor sa se alature unui proiect cu cea mai rapida crestere. Oferim tot sprijinul necesar si maxima seriozitate. Va explicam tot sistemul de lucru, pas cu pas, in asa fel incat sa puteti incepe imediat sa lucrati si sa castigati bani. Va rugam sa cereti detalii numai la adresa noastra de email: [email protected]

Dan
19 ianuarie 2016
Castiguri part time

Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Mos Ion
19 ianuarie 2016
Chiar sa vreti sa construiti si nu mai puteti !

Orice petic de spatiu verde din orasul asta a fost '' retrocedat '' !

bianca
19 ianuarie 2016
oportunitate

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

corect
19 ianuarie 2016
asa este

Numai daca vrea boierul Movila sau domnul "Al Romaniei" .Sa-ti traiasca frantzuzoaica ,mai Mazare ! Sa ne traiesti Fagadaule,copil de trupa !

Răspuns la: Chiar sa vreti sa construiti si nu mai puteti !
Adăugat de : Mos Ion, 19 ianuarie 2016
Orice petic de spatiu verde din orasul asta a fost '' retrocedat '' !
radu
19 ianuarie 2016
baba novac

Baba novac, baba novac, baba novac. Dar ce bine ca se va face la sala sporturilor, acolo unde exista parcare, bulrveardul fiind cu ssns unic permite parcarea plus ca sunt o gramada de stradute. Bine, pe stradute mai mult ca sigur o vor sparge analfabetii pentru a ti fura braduletul parfumat pe jumatate consumat. Bai nene baba novac e raspunsul. Stam aici mai rau ca sirienii clandestini. Mazare, sper ca in viitor sa te judece si pentru nesimtire, ai primi pedeapsa maxima. Hai Doamne ajuta. BABA NOVAC!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7088 secunde