Constanța, printre județele unde s-a furat la urne în ziua referendumului

1933
7
Constanța, printre județele unde s-a furat la urne în ziua referendumului - sus-1345062347.jpg

Referendumul pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu s-a lăsat cu anchete penale. Procurorii din mai multe județe din țară și cei de la DNA București au deschis o avalanșă de dosare de fraudă electorală. Astfel, au fost înregistrate aproximativ 260 de dosare de fraude electorale din întreaga țară, iar 10 dintre acestea sunt cercetate de DNA.
Potrivit anchetatorilor, mai multe sute de persoane din 15 județe au fost deja audiate, fiind acuzate de împiedicarea votului, mita electorală, falsificarea și distrugerea documentelor electorale.

Potrivit datelor oferite de Parchetul General, pe primul loc în topul infracționalității electorale se află locuitorii din Muntenia.
Pe rolul Parchetelor de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a fost înregistrat cel mai mare număr de cauze penale la referendum: 92, dintre care aproape un sfert au fost instrumentate doar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Numărul dosarelor este aproape dublu față de cel înregistrat la Parchetele arondate Curții de Apel București.
În clasamentul infracționalității la referendum urmează cei din Moldova. Peste o sută dintre aceștia s-au ales cu dosar penal pentru că au încălcat legea electorală. Gălățenii au fost de departe cei mai mulți cetățeni certați cu legea, la referendum. Procurorii de la Parchetele de pe lângă Curtea de Apel Galați au întocmit 69 de dosare penale, comparativ cu 24 la Iași și 15 la Curtea de Apel Bacău.
Nici oltenii nu s-au lăsat mai prejos la referendumul din 29 iulie. Parchetele de pe lângă Curtea de Apel Craiova au în lucru 81 de dosare penale, dintre care aproape jumătate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
Ardealul se situează pe același loc cu Oltenia, mai mult de jumătate dintre dosare fiind instrumentate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

24 de dosare în Dobrogea
În ceea ce privește zona Dobrogea, aici sunt înregistrate 24 de cauze penale, două treimi dintre ele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
Mai exact, pe rolul unităților de Parchet de pe raza Curții de Apel Constanța au fost înregistrate, o serie de astfel de cauze, după cum urmează: pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a fost înregistrat 1 dosar - art. 290, 291 și 292 din Codul penal;
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța - 16 dosare - art. art. 52, 53, 54, 55 și 56 din Legea 3/2000, precum și art. 288 și 291 Cod penal;
Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova - 1 dosar - art. 52 și 54 din Legea 3/2000; Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia - 2 dosare - art. 54 din Legea 3/2000 și 246 Cod penal; Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia - 3 dosare - art. 52 din Legea 3/2000;
Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin - 1 dosar - art. 290, 291 din Codul penal. Cele mai multe dosare deschise la Constanța au fost înregistrate după ce Organizația Județeană a PDL Constanța a făcut mai multe plângeri ce vizau neregulile depistate pe parcursul desfășurării referendumului.
La polul opus, cel mai mic număr de infracțiuni s-a înregistrat în Banat, unde doar 11 cetățeni au încălcat legea electorală. Potrivit Parchetului General, cele mai multe infracțiuni comise la referendum au fost: împiedicarea votului, mita electorală, falsificarea documentelor electorale, distrugerea, falsul intelectual, falsul în înscrisuri și abuzul în serviciu.

Comentează știrea

Constantean
16 august 2012
La puscarie cu Porcu' si cu Drogatu'!

La puscarie cu Porcu' si cu Drogatu'!

Marius
16 august 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

rapsod popular
16 august 2012
Dedicatie tartorului locuitorilor din Eforie.

Brailoiu cu ai sai/ Au supt singele din noi./Tu turismul l-ai distrus/ Banii nostri toti s-au dus!/ Vin alegerile-acum/ Tu, o sa-ti cauti de drum/ La pirnaie toti veti sta/ Tu si cu mafia ta./

rex
16 august 2012
jos hidosenia urat mirositoare

Daca au fost nereguli la referendum, au fost nesemnicative fata de alegerile din 2009 cand satana, adica hidosenia urat mirositoare a fost reales, dar fituica de fata si corul de bocitoare din jurul hidoseniei nu zic nimic vizavi de plangerile depuse!

Fonduri UE
16 august 2012
FONDURI UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Radu B
16 august 2012
Cum ne-am permis sa mergem la vot

Am incalcat porunca PD-L rusine !!! Daca PD-L dicteaza sa nu mergem la vot, apoi nu mergem la vot !!! Daca PD-L dicteaza sa nu ne uitam la Antene, apoi nu ne uitam la antene !!! Traiasca dictatura PD-L si Partidul Noua Republica a Nemtoiului !!!

MRU prost
16 august 2012
mai acuma nu trebuie sa radem de Boc si susoendatul :))

Basenel si Bocanel inca sunt in forma, nu trebuie sa ii insulti in halul acesta Porcul este simbolul boierimii Drogatul este simbolul sanatatii anti durere Deci niciun cuvant nu se protrivesc lui Basenel si Bocanel :))

Răspuns la: La puscarie cu Porcu' si cu Drogatu'!
Adăugat de : Constantean, 16 august 2012
La puscarie cu Porcu' si cu Drogatu'!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2618 secunde