Coordonatorul politic al Organizației Municipale Constanța a PNL, Septimiu Bourceanu:

"Constanța - cârpeli, dezinteres, haos administrativ"

1003
3
Consilierii locali municipali ai Partidului Național Liberal au depus, ieri, rapoartele de activitate pe anul 2017, în conformitate cu prevederile Legii administrației publice locale nr. 215/2001.

Potrivit rapoartelor, aleșii liberali au întâmpinat, în anul 2017, mai multe piedici în desfășurarea activității. Aceștia au depus proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcțiilor Primăriei Constanța, parte din solicitări neprimind răspuns nici până în prezent sau nu au primit avize, fiind amânate pe perioadă nedeterminată.

Consilierii locali liberali consideră că legislația este facultativă pentru departamentele primăriei, în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal fiind prezentate adesea proiecte ale căror documentație a fost transmisă cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței.

Consilierii locali PNL sunt nemulțumiți și de modul în care sunt organizate circuitele funcționale în interiorul Primăriei Constanța, reclamând faptul că nu există fluență și coerență în exercitarea actului administrativ. Aceștia mai spun că nu există un spațiu destinat desfășurării activității consilierilor locali.

"Dacă privim cum arată astăzi orașul Constanța, la cârpelile care se fac pe străzi și printre blocuri, la dezinteresul față de spațiile verzi, față de educația copiilor, de performanța sportului, de sănătatea constănțenilor, la degringolada din oraș, la haosul administrativ, înțelegem că reprezentanții PSD Constanța aflați în exercițiul mandatului politic și administrativ au reușit să-și atingă, după multe strădanii, limita propriei competențe. Vedem cum au reușit să împiedice dezvoltarea economică a municipiului prin menținerea unui blocaj birocratic. Totodată, prin nereglementare și depășiri nejustificate de termene în cazul a zeci, sute de procese inutile se generează pierderi consistente în bugetul orașului", susține coordonatorul politic al Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Septimiu Bourceanu.

Acesta este de părere că locuitorii municipiului Constanța percep administrația publică ca pe o instituție blocată între decizia politică și ineficiența administrativă.

"Cum să poți gestiona în mod eficient orașul Constanța când nu înțelegi necesitățile de dezvoltare ale orașului și dacă nu ești în stare să organizezi fluxurile și traseul documentelor în instituția pe care o conduci? Din păcate, administrația locală a municipiului Constanța este blocată în trecut și fuge de responsabilitatea actului administrativ", consideră Septimiu Bourceanu.

Comentează știrea

Nazi
3 aprilie 2018
Opinie

Daca al sprijineati pe Chitac acum erati voi la putere, psd-isti inca nu se sapa intre ei la Constanta.

Un fost liberal
3 aprilie 2018
Joc de glezne in PNL

S-au pupat si s-au imbratisat mai bine de 15 ani.PNL cu PSD,Dragomir cu PSD,Fagadau cu Nicusor(puscariasul), Mazare cu Nicusor,Nicusor cu Dragomir,Mazare cu Hasotti.Eu votam PNL si la numaratoarea voturilor castiga PSD.Si tot asa mai bine de 20 ani.Intre PNL si PSD a fost dragoste la prima vedere.A fot o dragoste cu nabadai.Se gadilau si se pupau,se pupau si se imbratisau in fiecare zi.Avem si poze de la nunta lor.Cat timp au fost aliati,cat timp au furat impreuna treaba a mers "bine" in oras.Necesitățile de dezvoltare ale orașului precum și "traseul documentelor" a fost inteles de ambele parti.De exemplu,au vandut terenurile cu destinatie publica,spatiile verzi,locurile de joaca ale copiilor nostri intr-o veselie.Au facut afaceri impreuna,au ridicat impreuna cartierul consilierilor, au jefiuit impreuna pana nu au mai putut.Acum se cearta pe "trenuleț".Fagadau zice ca-i trenuletul lui.Septimiu crede ca orasul si gara este a lui.Noi ne uitam in gura lor.Mama lor de prosti ! Pentru alianta voastra cu bolsevicii lui Ilici,eu nu va iert,liberalilor. V-am asteptat destul.Si asta nu este opozitie.Hai,pa ! Hai sictir !

Ion
3 aprilie 2018
DEMISIA

PROPUN UN MITING PTR DEMITEREA LUI FAGADAU

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5335 secunde