Consiliul Național al PNL se reunește la Palatul Parlamentului. Președintele Klaus Iohannis, invitat

102
Consiliul Național al PNL se reunește la Palatul Parlamentului. Președintele Klaus Iohannis, invitat - ludovicorban180935800-1533363454.jpg
Consiliul Național al PNL se reunește, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, președintele Klaus Iohannis fiind invitat la această reuniune.


Surse politice au confirmat, pentru AGERPRES, că șeful statului va participa la reuniunea liberalilor.


La Consiliul Național al liberalilor se va discuta despre criteriile, procedura și calendarul de alcătuire a listei candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaților PNL la funcțiile de primar în municipiile reședință de județ și va fi supus dezbaterii și adoptării un document intitulat 'Principiile bunei guvernări liberale'.


Norma de reprezentare la Consiliul Național va fi de 1.500 de delegați - 1.022 de delegați aleși și 478 de delegați de drept.


Înainte de Consiliul Național, conducerea PNL se va reuni într-o ședință a Biroului Politic Național în care se va discuta despre reformularea criteriilor pentru selectarea candidaților la europarlamentare, care au fost stabilite de BPN luni.


"Aici sunt niște discuții. Vedem dacă în Biroul Politic Național se va lua decizia respectivă. (...) Eu întotdeauna am căutat să găsesc o soluție care să fie împărtășită de cât mai mulți", a declarat vineri președintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament, întrebat dacă în ședința BPN de sâmbătă se va discuta despre reformularea criteriilor pentru desemnarea candidaților la europarlamentare.


Potrivit acestuia, în BPN se va discuta și despre modificările la Statutul PNL.


Biroul Politic Național a votat, luni, criteriile pentru desemnarea candidaților, calendarul și procedura de alcătuire a listei pentru alegerile europarlamentare și modificarea statutului partidului, în sensul în care șefii filialelor județene pot fi demiși cu majoritatea voturilor membrilor BPN. Decizia finală în cazul acestor propuneri aparține Consiliului Național. Potrivit unor surse liberale, este posibil ca propunerea de modificare a statutului partidului să fie amânată.


BPN a stabilit luni că pentru a putea candida pe listele PNL la europarlamentare, între altele, liberalii trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare și să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unu dintre filialele din această regiune. Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experiența politică, administrativă și profesională, în relații internaționale și calitatea proiectului depus pentru activitatea în cadrul Parlamentului European. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7937 secunde