Consiliul Local Mangalia începe mandatul cu scandal

3100
6
Ședința de constituire a consiliului local Mangalia ce a avut loc ieri dimineață, începând cu ora 10.00, s-a desfășurat, așa cum era de așteptat, și cu un mic scandal. Astfel, ieri, au fost validați doar 18 consilieri din cei 19 aflați de listă, iar Constantin Filimon a fost înlocuit, din start, cu un alt pesedist, Eugen Marin Guță.

"Începeți mandatul cu hoții"

Încă de înaintea constituirii comisiei de validare, fostul vicepri-mar cu atribuții de primar, Con-stantin Filimon, știind probabil ce va urma, a simțit nevoia să facă o precizare. Prefectul Huțucă i-a solicitat acestuia să aștepte, totuși, până ce comisia de validare anali-zează dosarele tuturor pretendenților la scaunul de consilier. Reîntoarsă în sală, comisia de validare formată din Leonard Tănase (președinte), Dănuț Moldovan (secretar) și Marian Guță (membru) a decis că unul dintre consilieri, respectiv Filimon, nu poate fi validat pentru că nu mai face parte din partidul pe ale cărui liste a candidat. În replică, Filimon spune că a fost "sacrificat" de PSD și dat afară din partid pe 30 iunie pentru ca scaunul să fie ocupat de altcineva. Acesta a menționat că se va adresa instanței pentru că a fost informat cu privire la exclu-derea din partid abia în cursul dimineții de ieri.

"Tu nu vezi că vor să vă lase din start fără un consilier?"

O altă "bombă" lansată, ieri, de comisia de validare a fost cea privind invalidarea consilierului PDL, Paul Foleanu. Aceasta și-a motivat decizia aducând în discuție dosarul 431 de la Înalta Curte de Casație și Justiție prin care democrat-liberalul a fost declarat incompatibil.

Foleanu a ținut să precizeze că decizia comisiei reprezintă un "abuz grosolan", menționând că aceasta nu a ținut cont de faptul că legea la care se face referire în dosar a fost declarată neconstituțională.

"Comisia de validare a judecat invalidarea mea fără a ține cont de faptul că acea lege a fost declarată neconstituțională. A analizat docu-mentele venite doar dintr-o parte. Eu am aici toată documentația care dovedește că nu sunt incompatibil. Conform legii această comisie nu mă poate invalida decât în cazul în care se dovedește o fraudare a alegerilor sau în cazuri de incom-patibilitate. Ceea ce faceți dumneavoastră este un abuz grosolan. Noi am vrut să începem mandatul cu bine și am arătat disponibilitate de colaborare față de domnul primar și de ceilalți consilieri, dar se pare că nu se poate", a declarat Foleanu.

Aflat într-o situație similară, Constantin Filimon a ținut să precizeze: "Tu nu vezi că vor să vă lase fără un consilier din start? Iar vreți să conduceți orașul în golăneală. Începeți mandatul cu hoții".

Concret, ieri au fost validați următorii 18 consilieri: Andrei Sorin, Levent Beghim, Ștefan Bociog, Marin Ciocâia, Laura Cârlan, Vasile Iorga, Cristian Drăgan, Marin Eugen Guță, Bogdan Maganu, Gheorghe Mazâlu, Ghiulhan Membulat, Ion Mincă, Dănuț Moldovan, Vasile Olan, Ion Petcu, Linica Stan și Leonard Tănase.

Ulterior, aceștia au depus, pe rând jurământul. Momentul a fost urmat de depunerea jurământului de către primarul ales la scrutinul din 24 iunie, Radu Cristian.

În plus, tot în cadrul ședinței de ieri a fost ales secretarul viitoarelor ședințe de CL în persoana lui Gheorghe Mazâlu. De asemenea, cu 13 voturi pentru și cinci împo-trivă, pesedistul Bogdan Maganu a fost ales vicele municipiului Mangalia.

"Vreau normalitate și liniște"

Cu privire la modul în care desfășurarea acestui mandat, noul primar, Cristian Radu a declarat că își dorește "normalitate și liniște". Mai mult, el a spus că va încerca să aibă o colaborare bună cu vicele pesedist și a negat speculațiile potrivit căror a semnat deja adeziunea de trecere la PNL.

"Vreau normalitate și liniște. Îmi doresc să nu mai avem orgolii și să lansăm astfel de ambiții personale pentru a ne putea apuca de treabă. Avem foarte multe lucruri de făcut. Trebuie să igienizăm litoralul, să ne mobilizăm pentru că deja sunt foarte mulți turiști pe litoral. Aceasta este prioritatea zero. Trebuie să dăm o altă față stațiunilor pentru ca turiști să rămână în Mangalia, nu să treacă pe aici doar că să ajungă pe litoralul bulgăresc sau turcesc. Nu știu câți bani avem pentru a face asta. Abia am ajuns la primărie, însă ne vom adapta, indiferent de situație", a declarat Radu.

Întrebat cum crede că va colabora cu noul viceprimar, Radu a replicat: "Este decizia consiliului local. Ei au votat și nu cred că vor exista probleme pentru că eu am o colaborare bună cu toată lumea. Nu avem timp de disensiuni. Avem de soluționat mai multe probleme. Exista problema cu apa caldă. Mai mult de atât, mai sunt patru luni de zile și vine iar frigul. Soluția pentru această problemă o avem deja, trebuie ca serviciu de furnizare a agentului termic să se întoarcă la primărie. Însă, înainte ca acest lucru să se întâmple, trebuie să urmăm câțiva pași".

Menționăm că, pe lângă reprezentanții și angajații administrației locale Mangalia, la eveniment au participat și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, însoțit de câțiva colegi de partid, precum și președintele PSD Mangalia, Claudiu Tusac.  

Comentează știrea

Daniel
3 iulie 2012
Primar Vagabond

Noul Primar al Mangaliei are o fata de vagabond, parca este var primar cu Mazare. Halal alegere au facut si Mangalioti.

Marius
3 iulie 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Cornel
3 iulie 2012
Nu te lasa Brailoiule pina nu ne distrugi pe toti

Brailoiule, sa stii si tu ca nu exista locuitor in Eforie care sa nu fi vazut turisti plecind bombanind dupa ce li s-a cerut aceasta taxa abuziva de parcare. Oamenii aia pleaca in alta parte in loc sa ramina in Eforie si sa contribuie la dezvoltarea comertului si turismului la noi. Asta din cauza ta, ptr. ca atunci cind prinzi ceva maninci si cu miinile si cu picioarele in loc sa gindesti in perspectiva.

ion
3 iulie 2012
aceiasi mafie-pdl-psd-pnl

mangalioti prosti-va meritati soarta ca si romanii

bote
7 iulie 2012
dezamagire

Totala dezamagire in privinta vicelui de mangalia - un hot si un golan mai mare nu se putea. daca ajunge unu ca asta sa fie vice e clar ca lumea e cu susul in jos. dupa tot comportamentul avut in campanie si dupa care infractiuni a facut pana acum in mangalia acest personaj este de rasul curcii cum a ajuns pe scaun :)))) Ce a plagiat Ponta dar asta nici diploma de bac nu are luata pe bune...toata mangalia stie...:))))

procent
8 iulie 2012
errror

Sau validat 18 consilieri, dar numarandui dup prezentarea din text sunt doar 17...cine este a'l 18-lea

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7139 secunde