€ 4.7584
£ 5.4956
$ 4.2306

Mai multe ştiri online:

Consiliul Local Constanța, parte civilă într-un dosar cu Radu Mazăre. Miza, 4 milioane euro

Ştire online publicată Sâmbătă, 03 Septembrie 2016. Autor: Carmen MOCANU
Noul Consiliu Local Constanța a decis să se constituie parte civilă în dosarul în care fostul edil Radu Mazare este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a vândut la preț subevaluat mai multe terenuri din stațiunea Mamaia, prejudiciul creat astfel fiind, potrivit anchetatorilor, de aproximativ patru milioane de euro.


Decizia prin care se dorește recuperarea prejudiciului a fost luată în cadrul ultimei ședințe, atunci când toți cei 23 de consilieri locali prezenți la ședință au fost de acord cu această propunere.


Practic, aleșii au răspuns unei adrese transmise de Tribunalul Constanța, unde, în prezent, dosarul se află pe rol, prin care magistrații așteptau un răspuns privind constituirea sau nu ca parte civilă a Municipiului Constanța. 


O asemenea adresă mai fusese transmisă și anul trecut, în luna martie, de procurorii DNA, însă aleșii locali de la timpul respectiv nu au adoptat o hotărâre în acest sens. Concret, în ședința CL din data de 30.03.2015, șase consilieri au votat pentru constituirea ca parte civilă, șase au votat împotrivă, iar 11 s-au abținut de a lua vreo decizie. La scurt timp după ce consilierii locali au refuzat să se constituie parte civilă, mai exact, în aprilie 2015, primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de DNA Constanța. 


Potrivit rechizitoriului întocmit de pro-curori, în 12 octombrie 2004, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu privind corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu de 23,56 euro/metrul pătrat, a unui teren în suprafață de 15.465,91 metri pătrați, situat în stațiunea Mamaia. Astfel, el ar fi provocat Primăriei Constanța un prejudiciu de 1.104.884 euro și, totodată, ar fi obținut foloase necuvenite cumpără-torului terenului.


În 28 februarie 2007, primarul Constanței și-ar fi îndeplinit din nou în mod defectuos atribuțiile de serviciu, vânzând, la un preț scăzut, alte două terenuri aparținând Primăriei Constanța, unul de 11.890 metri pătrați, iar celălalt de 502,81 metri pătrați, în acest caz prejudiciul produs municipiului Constanța fiind de 2.971.420 de euro.


Conform DNA, Radu Mazăre ar fi stabilit cu intenție o valoare diminuată față de valoarea comercială reală pentru o suprafață de 11.890 de metri pătrați de teren din stațiunea Mamaia, aparținând dome-niului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată le-gal de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, inculpată și ea în același dosar.


În 31 mai 2007, Sorina Gina Hortolomei-Moscu și SC Mehmetoglu SRL au cum-părat de la RAEDPP Constanța un alt teren, în suprafață de 502,81 metri pătrați, știind că prețul era cu mult diminuat față de valoarea comercială reală. Terenul respectiv a fost ulterior transferat societăților comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) și SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante tot de Hortolomei-Moscu. Tranzacțiile respective s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind disimulată proveniența ilicită a acestora.


În acest dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a lui Radu Mazăre, pentru patru infracțiuni de abuz în serviciu, și a Sorinei Gina Hortolomei-Moscu, la data faptelor reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, pentru două infracțiuni de spălare a banilor. Au fost trimise în judecată și SC Mehmetoglu SRL, pentru două infracțiuni de spălare a banilor, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, pentru spălare a banilor. 


Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța și următorul termen de judecată este marți, 6 septembrie.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3576 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Eveniment
miercuri, 17 aprilie Foto : UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia 2919 vizite, 0 comentarii UPDATE - Mașină răsturnată, în stațiunea Mamaia
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1245 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Sport
miercuri, 17 aprilie Foto : Astăzi, HCDS - CSM București.  "Se poate deschide drumul către finală!" 921 vizite, 0 comentarii Astăzi, HCDS - CSM București. "Se poate deschide drumul către finală!"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.95 secunde