Consiliul Județean împrumută 18 milioane de lei pentru a scăpa de datoriile vechi

427
1
Consiliul Județean împrumută 18 milioane de lei pentru a scăpa de datoriile vechi - cjc-1361804120.jpg
Consilierii județenei s-au reunit, ieri, într-o ședință extraordinară, în Sala "Remus Opreanu" a In-stituției Prefectului.

Pe ordinea de zi s-a aflat un singur pro-iect de hotărâre privind aprobarea contrac-tării unui împrumut în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 3/2013 privind regle-mentarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum și modificarea unor acte normative.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, și presupune contractarea unui împrumut în valoare de maxim 18.084.045 lei, cu o maturitate de maximum cinci ani. În urma procedurii de vot, toți consilierii județeni prezenți au fost de acord cu proiectul de hotărâre și au votat "pentru" contractarea unui împrumut care să scape instituția publică de arierate.

"Avem nevoie de acești bani pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabili-tate față de furnizorii de bunuri, servicii și lucrări. Există datorii ale Consiliului Județean dar și ale instituțiilor subordo-nate Consiliului Județean Constanța. Împrumutul se va face pe o perioadă de cinci ani cu o dobândă de 5,25% pe an", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

El a mai precizat că, prin acest împrumut instituția pe care o conduce va scăpa de arierate, adică datoriile care sunt mai vechi de 90 de zile.

Reamintim că, Ordonanța de Urgență numărul 3/30 ianuarie 2013 oferă posibilitatea autorităților publice care au datorii, să facă împrumuturi de la Trezorerie cu o dobândă de 5,25% pe an, pe o perioadă de cinci ani, pentru acoperirea arieratelor.

Pe de altă parte, proiectul de hotărâre de ieri face referire și la faptul că, pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligația să publice pe pagina de internet a județului Constanța mai multe informații considerate publice.

Mai exact, va trebui publicată hotărârea comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum și orice modificare, valoarea finanțării rambursabile contractate, gradul de îndatorare al județului Constanța, dar și durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de grație și a perioadei de rambursare a finanțării rambursabile.

Totodată, este obligatoriu a fi publicate dobânzile, comisioanele și orice alte costuri aferente fiecărei finanțări rambursabile și plățile efectuate din fiecare finanțare rambursabilă. Aceste date trebuie actualizate în prima decadă a fiecărui trimestru pentru trimestrul expirat.

Comentează știrea

constantean
26 februarie 2013
gashka pastaie-strutzu-porkushor mai baga ceva "malai" inn conturile "abroad"

Mai dormi porcule pe la sedintele CC ale PCR(psd)-CT la fel ca tac-tu pe vremuri la Prahova, ca sef la alimentara judetului si apoi continua sa toci bani, dar nu banii constantenilor platitori de impozite, ci banii platiti de POMANAGIII din henry coanda, catre buget, local, central, pzdist, papuas, malgash....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3127 secunde