Consilierul președintelui Iohannis, despre proiectul de bugetul pe 2019

104
Consilierul președintelui Iohannis, despre proiectul de bugetul pe 2019 - screenshot17508700-1552041941.jpg
Administratia Prezidentiala, prin vocea consilierului prezidential pe probleme economice Cosmin Marinescu, a criticat, din nou, Legea bugetului, avertizând ca nu vor fi bani de pensii. Cosmin Marinescu, consilierul pe probleme economice al președintelui Klaus Iohannis, a susținut, vineri, într-o declarație de presă de la Cotroceni, că prognozele macroeconomice aflate la baza bugetului sunt exagerat de optimiste, banii alocați în proiectul legii de buget pe 2019 nu asigură necesarul plății tuturor pensiilor.


Consilierul prezidențial pe probleme economice Cosmin Marinescu a anunțat vineri într-o declarație de presă că banii alocați în proiectul legii de buget pe 2019 nu asigură necesarul plății tuturor pensiilor.

"Veniturile sunt supraevaluate cu 1% din PIB. Venituri fiscale de 7.5 miliarde de lei sunt bazate exclusiv pe promisiuni, în timp ce cheltuielile sunt certe. Veniturile din TVA sunt supraevaluate. În privința cheltuielilor, asistăm la subestimarea unor cheltuieli. De exemplu, cheltuielile cu pensiile erau prevăzute la 69.3 miliarde de lei. După o săptămână, în bugetul adoptat de Guvern cheltuielile au devenit 68.1 miliarde de lei. Acestea au fost apoi votate în Parlament. Aceste cifre trebuie clarificate, întrucât calculele arată subestimarea cheltuielilor cu pensiile cu 1.4 miliarde de lei", a spus Marinescu.

El a cerut guvernului să refacă bugetul astfel încât să fie prinse toate sumele necesare plății integrale a pensiilor în 2019.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde