Consilierii locali se reunesc în parcarea supraetajată din Mamaia. Vor stabili programul teraselor

792
3
Consilierii locali se reunesc în parcarea supraetajată din Mamaia. Vor stabili programul teraselor - consilieriilocalisereunescinsedi-1461171587.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali ai municipiului Constanța se reunesc, mâine, 22 aprilie, de la ora 11.30, în cadrul unei ședințe extraordinare. Dacă, în mod regulat, asemenea întâlniri aveau loc în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ, de această dată, ședința va avea loc în spațiul public, mai exact, în parcarea supraetajată construită în stațiunea Mamaia, în zona fostului cinematograf "Albatros". 


Pe ordinea de zi a ședinței se află mai multe proiecte de hotărâre, printre acestea fiind și cel care va stabili aprobarea regu-lamentului privind organizarea și funcționarea teraselor de alimentație publică.


După cum se știe, și în acest domeniu, actul administrativ eliberat de către Primăria Municipiului Constanța în vederea funcționării teraselor este au-torizația de funcționare pentru desfă-șurarea de activități cu caracter temporar care se eliberează anual. Pentru a beneficia de această autorizație, operatorul economic trebuie să dețină toate acordurile și avizele necesare desfășurării activității. 


Printre altele, prin proiectul de hotărâre ce va fi discutat și votat, mâine, de con-silierii locali, se stabilesc anumite reguli. Astfel, una dintre ele prevede că, în situația în care orarul de funcționare al teraselor este mai mic decât al unității proprii de alimentație publică, operatorii economici își vor putea desfășura activitatea în con-tinuare, în interiorul unității respective până la închiderea acesteia conform orarului aprobat. În plus, se interzice amplasarea teraselor pe spațiul verde sau pe carosabil. Totodată, amenajarea pe domeniul public sau privat se va face cu respectarea unor condiții, una dintre acestea fiind respectarea cerințelor de ordin urbanistic. De asemenea, cei care vor avea deschise terase trebuie să știe că mobilierul va fi strâns în afara orelor de funcționare pentru a permite accesul serviciilor de salubrizare pe domeniul public.


În ceea ce privește orarul de funcționare a teraselor acesta este stabilit pe șase zone. Astfel în zona cuprinsă între Capitol și strada Traian (Lupoaică) orarul de func-ționare a teraselor cu acordul asociației de proprietari/locatari, în perioada 1 mai - 31 octombrie, nu va depăși ora 23.00, res-pectiv ora 24.00 în week-end, iar în restul anului ora 22.00. 


În zona Peninsulară, de la strada Traian (Lupoaică) până la Faleză Cazinou, inclusiv Piața Ovidiu, orarul de funcționare al teraselor în perioada 1 mai - 31 octombrie nu va depăși ora 24.00, respectiv ora 1.00, în week-end, iar în restul anului ora 23.00. 


În tronsonul cuprins între Piața Ovidiu și Faleză Cazino terasele vor funcționa, în perioada 1 mai - 31 octombrie până la ora 23.00, respectiv ora 24.00 în week-end, iar în restul anului până la ora 22.00. În zona Faleză Cazino, de la Vraja Mării până la Portul Tomis inclusiv, terasele vor funcționa până la ora 24.00, respectiv ora 1.00, în week-end. În ceea ce privește promenada Ștefan cel Mare orarul de funcționare al teraselor în perioada 1 mai - 31 octombrie nu va depăși ora 23.00, iar în restul anului ora 22.00. 


În ceea ce privește zona parcurilor și limitrof acestora, terasele se vor amplasa doar dacă permite topografia zonei, fiind exclusă amplasarea pe spațiul verde. Aici, în aceeași perioadă a anului, orarul de funcționare va fi până la ora 24.00, respectiv ora 1.00, în week-end, iar în restul anului ora 23.00. 


În restul orașului, terasele vor putea funcționa numai cu acordul asociațiilor de proprietari și, drept consecință, acestea vor putea fi deschise în intervalul 1 mai - 31 octombrie până la ora 23.00, iar în cursul anului până la ora 22.00. 


Prin proiectul de lege care va fi votat de aleșii locali se vor stabili și actele necesare eliberării autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar, dar și normele pentru obținerea autorizației în ceea ce privește funcționarea teraselor de alimentație publică, dar și sancțiunile ce derivă din ne-respectarea hotărârii. 


Comentează știrea

Palaz
21 aprilie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

Făgădău cu asemenea proiecte bagi afacerile oamenilor în faliment , o să îl regrete lumea pe Mazăre , ai stat lângă el degeaba , nu vrei să înțelegi că orașul Constanța este un oraș turistic , port la marea neagră , un oraș în care turiștii vin să se distreze să cheltuiască bani , unde să cheltuiască bani dacă tu restrictionezi tot ? O să te voteze pulea spătarul , m-ai bine votez un no name , tu ai dovedit de ce ești în stare , adică de nimic !

Palaz
21 aprilie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

Făgădău cu asemenea proiecte bagi afacerile oamenilor în faliment , o să îl regrete lumea pe Mazăre , ai stat lângă el degeaba , nu vrei să înțelegi că orașul Constanța este un oraș turistic , port la marea neagră , un oraș în care turiștii vin să se distreze să cheltuiască bani , unde să cheltuiască bani dacă tu restrictionezi tot ? O să te voteze pulea spătarul , m-ai bine votez un no name , tu ai dovedit de ce ești în stare , adică de nimic !

Celsi
21 aprilie 2016
Constanta fara turisti

Dar de ce nu le inchideti si la pranz? Lasati-le deschise doar 2 ore, nu vrem turisti in cta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2288 secunde