Consilierii locali din Constanța se reunesc în ședință. Ce proiecte se votează

1083
Consilierii locali din Constanța se reunesc în ședință. Ce proiecte se votează - sedintaconsiliullocalconstanta10-1555856315.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, i-a convocat, joi, la ora 11.00, pe aleșii locali la ședința ordinară a lunii aprilie. Întâlnirea va avea loc în sala "Sergiu Celibidache" a Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța. Pe ordinea de zi, se află 55 de proiecte de hotărâri.

Cel mai important proiect vizează aprobarea bugetului local pe anul 2019. Ulterior, se vor vota și proiectele ce fac referire la aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale instituțiilor din subordinea Consiliului Local Constanța. Mai exact, se vor aloca banii necesari funcționării RAEDPP, SC Ecosal SRL, RATC și RADET. Tot în cadrul acestei întâlniri, consilierii vor adopta proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2020.

Nici elevii nu au fost uitați, deoarece reprezentanții administrației publice locale intenționează să modifice proiectul de hotărâre HCL nr. 385/2018 pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului I al anului școlar 2018-2019 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. În plus, se vor aproba numărul și cuantumul burselor aferente semestrului II al anului școlar 2018-2019 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.

Deoarece, la data de 5 mai, va avea loc "Sărbătoarea zilei limbii tătare", aleșii locali din Constanța iau în calcul acordarea sumei de 40.000 de lei Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) pentru a sprijini organizarea unor activități social-culturale dedicate acestei zile.

Un alt proiect care revine pe masa aleșilor vizează reabilitarea Cazinoului din Constanța. Astfel, se va vota o modificare a indicatorilor tehnici-economici cuprinși în HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții "CNI" S.A. a imobilului - teren și construcție "Cazino Constanța" în vederea consolidării și restaurării acestuia.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi fac referire la aprobarea unor documentații de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitare Școala Gimnazială nr. 7, Remus Opreanu, Constanța", "Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23, Constantin Brâncoveanu, Constanța" și "Reabilitare Școala Gimnazială nr. 43, Ferdinand, Constanța" - faza DALI.

Arhiepiscopia, drept de folosință gratuită a mai multor terenuri

De asemenea, în cadrul întâlnirii de joi, consilierii locali vor stabili nivelul chiriilor și subvenționarea acestora, ca urmare a repartizării locuințelor sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari în baza OUG nr. 74/2007, situate pe raza municipiului Constanța. Tot la acest capitol urmează să se repartizeze unele spații de locuit construite de ANL în regim de închiriere din recuperări.

Alte proiecte ce urmează să fie votate fac referire la aprobarea a două planuri urbanistice de detaliu (PUD), cum ar fi construirea unui imobil hotel-apartament în stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate, și construirea unui imobil locuințe colective pe strada Lucian Blaga nr. 15, investitor SC VDT Construct Impex SRL.

Pe de altă parte, reprezentanții Consiliului Local Municipal Constanța vor retrage dreptul de folosință gratuită acordat Arhiepiscopei Tomisului asupra terenului în suprafață de 1.870 mp situat în municipiul Constanța, str. Lt. Petre Mănoiu colț cu str. Munții Tatra, dar vor atribui în folosință gratuită, pe perioada existenței construcției, Arhiepisco-

piei Tomisului terenul în suprafață de 1500,00 mp situat în Constanta, zona Tomis III, aleea Voinicului în vederea edificării unui lăcaș de cult. La acest capitol, se va transmite dreptul de folosință gratuită, pe perioada existenței construcției, asupra terenului în suprafață de 300 mp situat în municipiul Constanța - bd. Mamaia intersecție cu bd. Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei "Buna vestire" și "Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca".

Totodată, se va atribui în folosință gratuită terenul în suprafață de 2.136 mp situat în municipiul Constanța - str. Dionisie cel Mic nr. 50A, Arhiepiscopiei Tomisului.

Alte proiecte fac referire la vânzarea directă a unor terenuri către SC OMV Petrom Marketing SRL, SC Mol Romania Petroleum Products SRL, SC Doris Trading SRL, SC Solid House SRL.

Actorul Alexandru Mereuță, cetățean de onoare

În ceea ce privește domeniul sportului, primarul Decebal Făgădău a inițiat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța.

Nu în ultimul rând, consilierii locali vor lua în calcul votarea proiectului privind închirierea prin licitație publică a cuvetei Lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive.

În altă ordine de idei, dacă toate proiectele menționate mai sus au fost inițiate de primarul Decebal Făgădău, pe ordinea de zi se află și un proiect al consilierului local independent George Andrei Popescu, care face referire la acordarea titlului de "Cetățean de onoare al municipiului Constanța" actorului Alexandru Mereuță, în vârstă de 91 de ani, un actor al cărui nume este sinonim cu istoria teatrului constănțean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3624 secunde