Consilierii locali, convocați în ședință. Doi academicieni devin cetățeni de onoare ai Constanței

297
Consilierii locali, convocați în ședință. Doi academicieni devin cetățeni de onoare ai Constanței - constantasedinta-1562710195.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, i-a convocat pe aleșii locali în cadrul unei ședințe extraordinare. Întâlnirea va avea loc, astăzi, de la ora 12.00, în sala "Prof. Gheorghe Coriolan" a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța. 
Pe ordinea de zi, sunt două proiecte de hotărâre ce vizează acordarea a două titluri de cetățeni de onoare renumiților academicieni Petre Frangopol (86 de ani) și Marian Traian Gomoiu (83 de ani).
 
Potrivit expunerii de motive formulate de inițiatori, Petre Frangopol s-a impus în domeniul cercetării chimiei biofizice din țara noastră și din străinătate prin cele peste 200 de lucrări științifice publicate în țară și străinătate. S-a născut la data de 26 mai 1933, la Constanța, iar în anul 1951 a absolvit liceul "Mircea cel Bătrân" din Constanța. 


În anul 1956, a absolvit Institutul Politehnic Iași - Facultatea de Chimie Industrială, iar în anul 1968, a obținut titlul de doctor în cadrul Politehnicii din Timișoara. În perioada 1969-1972, și-a continuat studiile post-doctorale în cadrul National Research Council of Canada, Division of Chemistry G. Washington University. În anul 2012, a devenit membru de onoare al Academiei Române - Secția de științe chimice. 


Marian Traian Gomoiu s-a impus în peisajul cercetării biologice și geografiei din țara noastră și străinătate prin cele 200 de lucrări științifice publicate în cărți și periodice. S-a născut la data de 15 august 1936, la Bazargic, județul Caliacra, iar în anul 1954, a absolvit liceul "Mircea cel Bătrân" din Constanța. În anul 1958, a absolvit Facultatea de Științe ale Naturii și Geografie din cadrul Universității "Victor Babeș" Cluj, iar în anul 1973, a devenit doctor în biologie. Ulterior, și-a continuat studiile post-doctorale în Statele Unite ale Americii. În anul 1993, Marian Traian Gomoiu a devenit membru corespondent al Academiei Române, iar în anul 2015, membru titular - secția de Științe Biologice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5008 secunde