Consilierii locali, convocați de primarul Făgădău în ședință. Ce proiecte se vor vota

Ştire online publicată Marţi, 25 Iunie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Edilul Constanței, Decebal Făgădău, i-a convocat pe aleșii locali în cadrul ședinței ordinare a lunii iunie. Întâlnirea va avea loc, astăzi, 25 iunie, de la ora 11.00 în  Amfiteatrul Universității „Ovidius”, Campus - Corp C, etaj 3. Potrivit convocatorului pe ordinea de zi se află 39 de proiecte de hotărâre de interes local. 


Astfel, după ce au fost analizate în comisiile de specialitate, consilierii locali vor trebui să-și dea votul pentru rectificarea bugetului local pe anul 2019 dar și pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al RAEDPP Constanța pe anul în curs, în sensul suplimentării surselor de finanțare a investițiilor pentru continuarea programului de reabilitare a imobilelor aflate în administrare. Un alt proiect face referire la achiziționarea de către RATC Constanța a serviciilor juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare. În plus, aleșii vor trebui să aprobe regulamentul privind acordarea de finanțări din bugetul municipiului Constanța pentru activități sportive organizate în baza Legii nr. 69/2000 a educației fizice și sportului. Tot pe parte juridică, aleșii locali trebuie să hotărască privind achiziția serviciilor de asistență, consultanță și reprezentare juridică în vederea soluționării notificărilor formulate în baza Legii nr. 10/2001.


Alte proiecte aflate pe ordinea de zi fac referire la aprobarea unor rapoarte de evaluare ce stabilesc prețul de vânzare al unor bunuri imobile proprietăți private ale municipiului Constanța în vederea vânzării directe către anumite persoane sau societăți comerciale. De asemenea, se vor mai vota unele proiecte privind aprobarea unor planuri urbanistice de detaliu ce vizează construirea unor imobile cu locuire colectivă. 
  
În privința investițiilor, administrația locală are nevoie de votul consilierilor locali pentru aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele ce vizează reabilitarea, modernizarea și mansardarea Creșei nr. 1, Creșei nr. 2 și Creșei nr. 5 din Constanța. Totodată, trebuie avizată documentația lucrărilor de intervenții și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru consolidarea structurii de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire și dotări sală de tenis de masă în cadrul Liceului „Nicolae Rotaru“ din Constanța.


Un alt proiect ce trebuie să treacă de votul aleșilor locali face referire la  aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri”, municipiul Constanța, județul Constanța, realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI“ SA.
Conform procedurii, tot consilierii locali vor trebui să aprobe măsurile referitoare la ocuparea unui post vacant de șef laborator, validarea rezultatelor examenului de ocupare a funcțiilor de șef secție, precum și modificarea statului de funcții al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța aprobat prin HCL nr. 513/2018. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8757 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4060 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2791 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9106 secunde