Consilierii locali au decis, ieri: RAEDPP, administrator la "Țara Piticilor" și "Gravity Park"

1696
Consilierii locali au decis, ieri: RAEDPP, administrator la
Ședința de consiliu local de ieri a început cu intervenția consilierului PSD Răducu Popescu. În calitate de președinte al comisiei de învățământ, Popescu a făcut apel la colegii consilieri să participe la întrunirile Consiliilor de Administrație de la instituțiile de învățământ unde au fost desemnați membri. Popescu a semnalat faptul că, prin intermediul inspectorului general Petrică Miu, atât directorii de instituții, dar și reprezentanții părinților au solicitat ca aleșii să participe la întâlniri pentru a stabili o comunicare mai bună între instituțiile de învățământ și autoritățile locale.
Deși elegantă, intervenția consilierului a sunat a apostrofare la adresa colegilor care se pare că au uitat că desemnarea lor ca membri în Consiliile de Administrație ale instituțiilor de învățământ nu este doar la nivel declarativ și că în această calitate au și ceva obligații.

Unanimitate
În rest, ședința de ieri a decurs normal, cu o viteză de reacție "remarcabilă" din partea consilierilor locali atunci când a fost vorba de adoptarea celor 44 de proiecte de hotărâri. Astfel că aleșii locali au aprobat ieri dublarea amenzilor pe RATC, dar și taxa hotelieră pentru 2010, încasarea taxei pentru drumurile județene prin birourile din cadrul Serviciului de Impozite și Taxe, dar și repartizarea comisionului de 10% din aceste încasări pentru stimularea personalului care va presta o muncă în plus în acest sens. Au fost aprobate și proiectele privind aprobarea subvenționării cu 50% a dobânzii la credite ipotecare pentru achiziționarea unei locuințe, pe toată durata creditului, cu cele patru bănci alese, încă de anul trecut, de primărie.

"Suplimentele" de ședință
Pe lângă proiectele de pe ordinea de zi ordinară, consilierii au mai supus la vot și au și aprobat și ordinea de zi suplimentară.
Printre cele șase "suplimentare" s-a regăsit și delegarea gestiunii directe a serviciului de administrare și întreținere a Parcurilor de distracții tip "Țara piticilor", a unui teren de sport și a "Gravity Park" către RAEDPP Constanța. Astfel că, aleșii au adoptat în ședința de ieri caietul de sarcini și regu-lamentul privind serviciul de administrare și întreținere a obiectivelor menționate.
Pe ordinea de zi su-plimentară s-a regăsit și proiectul privind aprobarea PUZ Mamaia pentru teren în suprafață de 215 ha, proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.
Tot în cadrul ședinței de ieri, a avut loc validarea pedelistului Cristian Tănase în funcția de consilier local. El îi succede fostului coleg de partid Cătălin Filișan și va activa în comisia de învățământ.
Pentru următoarele trei luni, consilierii și-au ales și un nou președinte de ședință în persoana pesedistului Mihai Mușat.

Primarul furios
Ședința de consiliu local de ieri a avut și vreo două momente tensionate. Acestea au fost generate de nemulțumirile primarului la adresa unor subalterni. La începutul ședinței, edilul s-a înfoiat puțin la o tânără și blondă domnișoară căci nu dădea de urma unui dosar, angrenându-l în această căutare și pe vice-primarul Decebal Făgădău, dar nu a scăpat de un schimb de replici cu Mazăre nici propria-i blondă asistentă.
Finalul ședinței i-a aparținut directorului de la Corpul de Control pe care Mazăre și-a revărsat din abundență nervii. Ionuț Pripiși a primit chiar o amenințare cu schimbarea din funcție dacă "ceva" nu iese cum trebuie, așa cum a specificat edilul șef.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde