Consilierii județeni, convocați în ședință. Ce proiecte se votează și unde se duc banii CJC

794
Consilierii județeni, convocați în ședință.  Ce proiecte se votează și unde se duc banii CJC - consiliuljudeteansedinta22-1543158176.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, i-a convocat, astăzi, pe consilierii județeni, în ședință ordinară, începând cu ora 13.00, la sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi sunt 33 de proiecte de hotărâri. Printre acestea se află și cel care face referire la modernizarea infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 A Cetatea Histria - DN 22/Tariverde, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Alt proiect important de pe ordinea de zi vizează "Modernizarea infrastructurii de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu".

Totodată, se va modifica Programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2018, finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța. În același timp, vor fi aprobate tarifele pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru iarna 2018-2019, ce vor fi aplicate de Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. În ceea ce privește situația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, după ce proiectul de management al actualului director Adrian Bîlbă a fost respins, reprezentanții CJC au transmis că tot Adrian Bîlbă urmează să fie propus pentru funcția de director interimar până la organizarea unui nou concurs.

Consilierii județeni vor mai vota și proiectul de hotărâre ce face referire la aprobarea Regulamentului de acordare stimulente financiare elevilor și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din județul Constanța, care au obținut distincții, medalii și premii speciale pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Alte proiecte vizează acordarea unor licențe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii Serviciilor de transport public local nr.92/2007, operatorilor de transport SC. Griliass Impex SRL și SC. Simpa Trans SRL.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și proiectul privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța asupra unor imobile situate în județul Constanța, localitatea Eforie Sud, str. Republicii nr.7 și aprobarea trecerii acestora din domeniul public al județului Constanța în domeniul privat al județului Constanța, în vederea desființării acestora prin demolare.

Totodată, aleșii județeni vor discuta și vota proiectul de hotărâre privind stabilirea prețurilor medii ale principalelor produse agricole, precum și a prețului mediu/tonă de iarbă (masa verde) obținută de pe pajiște, la nivelul județului Constanța, pentru anul 2019.

În altă ordine de idei, pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli, pe anul 2018, pentru Muzeul de Artă Constanța, dar și cel care vizează modificarea Listei de investiții, pe anul 2018, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Tot o hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și o listă de investiții, pe anul 2018, vizează și Teatrul de Stat Constanța. De altfel, și alte instituții vor fi vizate de rectificare, aleșii județeni urmând să ia decizii în cazul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T.Burada", Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Delfinul" Constanța.

De departe, cel mai așteptat proiect este cel care face referire la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, pe anul 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4274 secunde