Consilierii județeni au semnat Declarația de Unire cu Republica Moldova

196
Consilierii județeni au semnat Declarația de Unire cu Republica Moldova - sedintaconsiliuljudetean4-1522173655.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe ordinare, pe ordinea de zi fiind 52 de proiecte de hotărâre, printre care și cel care viza susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova. 


După intonarea imnului de stat, au urmat câteva momente artistice organizate de reprezentanții Centrului Cultural "Theodor Burada". Totodată, au fost ținute discursuri de președintele CJC, Horia Țuțuianu, și vicepreședintele Claudiu Palaz, inițiatorul proiectului de hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova. 


Consilierii prezenți au semnat acest document, cu excepția liberalului Marius Enescu, care s-a abținut. El a spus că ceea ce se întâmplă este o propagandă ieftină și că vicepreședintele CJC Claudiu Palaz se folosește de acest eveniment pentru a-și face imagine publică.


Înainte de începerea votului pentru proiectele de hotărâri, vicepreședintele CJC Daniel Learciu a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect foarte urgent. El a explicat că este vorba de acordarea unui ajutor financiar, în valoare de 37.000 de euro, unei persoane care este bolnavă de cancer.


Chiar și așa, aleșii de la PSD și PMP au votat împotrivă pe motiv că proiectul va fi introdus pe ordinea de zi, săptămâna viitoare, când vor fi luate în calcul și alte cazuri asemănătoare. În schimb, liberalii au fost de acord, dar, totuși, proiectul nu a trecut la vot. 


Alte proiecte, așa cum am anunțat și în edițiile anterioare, au vizat acordarea titlului de cetățean de onoare artiștilor Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuță. Tot în cadrul ședinței, a fost validat și rezultatul final al concursului și proiectul de management câștigat de noul director Sorin Colesniuc, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 


De asemenea, au fost votate proiecte ce făceau referire la rectificarea bugetelor unor instituții aflate în subordinea CJC. 


Pe de altă parte, prezent la ședință, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, a spus că, anul trecut, a primit o sponsorizare de aproximativ 500.000 de lei și a explicat ce a făcut cu banii, precizând și că s-au făcut pași importanți pentru repunerea în funcțiune a Secției de Radioterapie. La rândul lui, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a anunțat că, dacă va fi nevoie de suplimentarea fondurilor pentru spitalul județean, se va face o rectificare bugetară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8666 secunde