Consilierii din Mangalia au aprobat sistematizarea unor cartiere ale orașului

569
Consilierii din Mangalia au aprobat sistematizarea unor cartiere ale orașului - consilieriidinmangalia-1548781082.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Mangalia a aprobat, la ultima ședință ordinară, documentațiile tehnice pentru sistematizarea pe verticală a zonelor II și III din localitate. 


Astfel, în zona II, cuprinsă între Bulevardul 1 Decembrie 1918 și strada Portului, se lucrează deja la demolarea garajelor, iar pe locul acestora se vor amenaja parcări de reședință, alei pietonale și spații verzi. De asemenea, se vor realiza trotuare, în zone în care acestea sunt necesare și se vor înființa ghene hidraulice pentru colectarea deșeurilor. În zona III de sistematizare, încadrată de străzile Portului - Ștefan cel Mare - sens giratoriu, se vor înființa, de asemenea, mai multe locuri de parcare, pe terenul fostelor garaje și vor avea loc lucrări de infrastructură de transport, care presupun modernizarea suprafețelor carosabile. Totodată, se vor monta stâlpi de iluminat, se vor înființa ghene hidraulice și se vor delimita spațiile dedicate amenajărilor peisagistice. Aceleași lucrări vor fi demarate, în curând, în zona I de sistematizare, unde a fost încheiată etapa de demolare a garajelor, respectiv în perimetrul delimitat de străzile Portului - Oituz - Ștefan cel Mare. 


"De câțiva ani, lucrăm la documentațiile necesare pentru fiecare stradă, ceea ce presupune un volum mare de activitate, care nu se vede în teren. Dar fără aceste acte, nu putem atrage fonduri europene și guvernamentale, necesare modernizării orașului nostru. Când am început inventarierea străzilor, care nu aveau nici măcar cadastru și intabulare, am constatat cu stupoare, că în Mangalia există drumuri private, deși acestea ar fi trebuit să aparțină domeniului public. Administrația locală de acum 15-20 de ani a vândut, haotic, terenurile din oraș și stațiuni, străzi, alei și chiar trotuare. Cu toate acestea, banii încasați din acele vânzări nu s-au văzut în dezvoltarea orașului și stațiunilor, dat fiind că au fost terenuri extrem de valoroase, multe chiar pe malul mării", a explicat edilul Mangaliei. 


El a mai spus că, în prezent, s-a reușit intabularea tuturor străzilor cuprinse în proiectele de modernizare, lucrările urmând să înceapă după finalizarea procedurilor legale de licitație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3621 secunde