Vor fi de acord colegii de la PSD și PMP?

Consiliera locală Cristina Văsii solicită gratuitate pe RATC pentru elevi și studenți

627
2
Consiliera locală Cristina Văsii solicită gratuitate pe RATC pentru elevi și studenți - vasiicristinaandreea4-1500906589.jpg

Articole de la același autor

Elevii și studenții din Constanța ar putea circula gratuit pe mijloacele de transport în comun dacă aleșii locali vor fi de acord cu un proiect de hotărâre inițiat de Cristina Văsii, de la PNL. Concret, liberala a depus, vineri, 21 iulie, un proiect de hotărâre cu privire la acordarea subvenției în proporție de 100% pentru transportul local în comun RATC pentru elevii și studenții

din unitățile de învățământ din municipiul Constanța.

În urma analizei efectuată în cadrul Organizației Municipale de Tineret a PNL Constanța împreună cu consilierul municipal Cristina Văsii, a reieșit că situația financiară a RATC nu este una favorabilă și că regia este menținută în activitate artificial în cea mai mare parte cu ajutorul subvențiilor.

Potrivit expunerii de motive, numărul tinerilor care vor beneficia de această facilitate nu este foarte mare, însă, conform statisticilor puse la dispoziție de către regie, este în creștere față de cel al persoanelor vârstnice, ceea ce ar garanta un venit suplimentar mai stabil în bugetul RATC.

"Tinerii din Constanța au nevoie de susținere pe durata studiilor și consider că acordarea gratuității pe liniile RATC ar fi un ajutor bine-venit atât pentru aceștia, cât și pentru municipiu, deoarece, prin această facilitate, încurajăm accesul la educație, favorizăm mobilitatea urbană prin utilizarea mijloacelor de transport în comun și, în același timp, susținem regia prin creșterea ratei de încasare din subvenții. Totodată, încurajăm transportul în comun cu RATC ca mijloc alternativ la folosirea autoturismelor și a altor modalități de transport privat în comun, reducem aglomerația în trafic și implicit poluarea. Consider necesară această măsură, deoarece efectele sale pozitive sunt multiple și cu impact pe termen mediu și lung. Acest proiect se dorește a fi o măsură premergătoare înnoirii flotei regiei, astfel încât tinerii să ajungă să prefere transportul în comun acordat de RATC", a declarat Cristina Văsii, consilier municipal PNL Constanța.

v v v

În momentul de față, Primăria Municipiului Constanța acordă reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun pentru elevi și studenți la abonamentele de transport public de călători, pe una, două sau toate liniile.

În schimb, administrația publică locală acordă gratuitate la transportul public de călători persoanelor în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri, pensionarilor cu pensii de până la 1.250 de lei inclusiv, persoanelor în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri. De gratuitate mai beneficiază elevii orfani sau proveniți din casele de copii, cei cu cerințe educaționale speciale, elevii cu măsură de protecție specială sau tutelă și studenții orfani sau proveniți din casele de copii.

Tot gratuit mai circulă și persoanele cu dizabilități (cu handicap accentuat și grav) și asistenții personali ai acestora, nevăzătorii și însoțitorii acestora, persoanele cu dizabilități (cu certificat de încadrare în grad de handicap mediu și ușor), pe perioada valabilității certificatului de handicap. 

Comentează știrea

Papu
25 iulie 2017
Transport gratuit

Cu mai mulți, mulți ani în urmă am văzut în Japonia (Osaka) cum elevii și soldații călătoreau gratuit cu metroul. Aveau o intrare/ieșire specială din statia de metrou numai pentru ei. Dacă elevul sau soldatul nu erau îmbrăcați în uniformă nu aveau gratuitate. Logic. Și la transportul public cu autobuzul numai în uniformă aveau gratuitate. Studenții nu aveau gratuitate. Ne putem noi compara cu o țară așa civilizată ? Nici d'acum într-o mie de ani !

Dan
2 august 2017
Pentru Papu

Cifra corecta este 1029! In 1000 de ani asa cum ati presupus plus 29 de ani cat au trecut de la revolutie, caci atunci in 1989 se vorbea sa preluam modelul japonez sau pe cel suedez.

Pagina a fost generata in 0.8356 secunde