Congres ALDE pentru un șef unic. Tăriceanu, singurul candidat

126
Congres ALDE pentru un șef unic. Tăriceanu, singurul candidat - aldetariceanu60603500-1492849155.jpg
Călin Popescu Tăriceanu candidează la șefia ALDE fără emoții. De înțeles, având în vedere că nu are contracandidat. Congresul a fost convocat pentru alegerea unui președinte unic, în locul conducerii bicefale, din care făcea parte și Daniel Constantin. Acesta a lipsit de la congres, pe motiv că nu vrea să gireze un abuz. Dar colegii i-au pregătit o surpriză. Noul statut permite excluderea sa din partid., citează realitatea.net

Membrii ALDE, convocați la Palatul Parlamentului, au votat în unanimitate modificarea statutului, astfel încât documentul să prevadă un președinte unic la centru, dar și în filialele județene. Totul, în lipsa lui Daniel Constantin, fostul copreședinte al ALDE, cu care Tăriceanu este în scandal.

"Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în fața democrației interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om", a scris Daniel Constantin pe Facebook.

Daniel Constantin a contestat la Tribunal congresul, pe motiv ca a fost convocat nestatutar. Asta îi va aduce excluderea, potrivit noului statut al formațiunii. Acolo scrie negru pe alb că trebuie să plece din partid cei care contestă public deciziile din partid sau șefii.

Constantin s-a plâns înainte de Paște că Tăriceanu nu îl consulta când lua decizii, deși erau parteneri cu drepturi egale. După un scandalul intern, acesta a rămas fără sprijin politic și fără funcția din Guvern. Astăzi va fi supusă la vot alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu ca președinte unic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.672 secunde