Conflict juridic între Parlament și Ministerul Public. Sesizarea, înregistrată la CCR

316
Conflict juridic între Parlament și Ministerul Public. Sesizarea, înregistrată la CCR - conflict-1539018149.jpg
Curtea Constituțională a României a înregistrat sesizarea venită din partea Camerei Deputaților privind existența unui conflict juridic între Parlament și Ministerul Public, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Președintele Camerei Deputaților a sesizat, ieri, Curtea Constituțională pentru soluționarea unui conflict juridic între Parlament și Ministerul Public, pe tema protocolul SRI - Parchetul General, potrivit unor surse parlamentare.

Sursele citate au precizat că sesizarea a fost semnată de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, în condițiile în care Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile lui Iordache, pentru data de 8 octombrie.

Florin Iordache a declarat, în urmă cu câteva zile, în ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților, că analizează posibilitatea sesizării Curții Constituționale cu un conflict instituțional de natură constituțională pe tema protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General și Serviciul Român de Informații, din 2009 și 2016, susținând că procurorul general a dat puteri sporite SRI, transformându-l în organ de urmărire penală.

"Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile și modul în care procurorul general a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituțional și spun că ne gândim foarte clar să declanșăm un conflict constituțional datorită faptului că prin semnarea de către procurorul general a acestor protocoale, mă refer la cel din 2009 și cel din 2016, a venit să adauge la Codul de procedură penală", a spus Iordache.

Potrivit acestuia, protocolul din 2016 dă puteri sporite SRI, transformându-l în organ de cercetare penală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4702 secunde