Primarul Gabriela Iacobici:

"Comuna Grădina va avea o stație de clorinare a apei"

172

Articole de la același autor

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, are în derulare mai multe proiecte ce sunt în interesul locuitorilor pe care-i reprezintă. 
Astfel, șefa administrației publice locale spune că, în urma discuțiilor avute cu aleșii locali, s-a luat decizia ca viitoarea investiție să fie într-o stație de clorinare a apei. 


"Comuna Grădina va avea o stație de clorinare a apei. Este foarte necesară. Cred că întreaga lucrare de realizare a unei stații de clorinare se va ridica la aproximativ 100.000 de lei. Noi avem apa de la RAJA și avem toate avizele necesare pentru realizarea acestei stații", a spus primarul Gabriela Iacobici.


Totodată, primarul a mai adăugat că, în momentul de față, există și proiecte care se află în lucru, ce urmează să fie aprobate la urmă-toarea ședință a Consiliului Local. Unul dintre acestea vizează reabilitarea "izvorului de la Cheia", un obiectiv frecventat foarte des de locuitori și vizitat de turiști. 


"Avem în lucru un proiect pentru reabilitarea izvorului de la Cheia ce urmează să fie aprobat la viitoarea ședință a Consiliului Local. Acest izvor nu a mai fost reabilitat de prin anul 2005. Ne-am gândit la un proiect frumos, ca totul să fie făcut din piatră și lemn. Vrem să facem și o cruce, o troiță, niște scări, dar și un foișor. Cred că, pentru toată lucrarea, vom aloca 100.000 de lei", a explicat primarul Gabriela Iacobici.


Un alt proiect ce se află în curs de implementare vizează reabilitarea cimitirului musulman și a celui adventist.


"La sfârșitul anului trecut, au fost reabilitate cimitirele ortodoxe din Grădina și Cheia deoarece niciunul dintre cele patru nu a fost reabilitat vreodată. Urmează să fie reabilitate cel musulman și cel adventist pe modelul celor ortodoxe, adică vor avea alei și o parcare în față", a explicat șefa administrației publice din comuna Grădina, Gabriela Iacobici. 


Totodată, ea a adăugat că un alt proiect ce va fi luat în discuție cât de curând se referă la construirea unei case mortuare pentru cimitirul din Grădina. 


Centrul pentru copii, aproape de final 
În altă ordine de idei, Gabriela Iacobici a spus că proiectul destinat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și care au rămas doar în grija bunicilor se află în plină derulare. 


Mai exact, pentru a veni în sprijinul acestora și pentru ca elevii să nu abandoneze cursurile școlare, edilul s-a gândit la un proiect pe care îl pune în aplicare cu ajutorul celor de la Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Constanța, banii provenind din fonduri europene. 


Este vorba despre construirea și amenajarea unui Centru de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa. Lucrările au început deja, iar potrivit proiectului, finalizarea acestuia ar urma să aibă loc în luna octombrie a acestui an. Sediul centrului va fi fosta Casă a Agronomului din localitate. Deoarece clădirea este foarte veche, ea va fi reabilitată, modernizată și extinsă.


Potrivit proiectului, la parter se va amenaja o cantină cu o suprafață de aproximativ 36 mp, o bucătărie de 17 mp și un spațiu de depozitare cu acces din exterior. Totodată, vor fi amenajate două grupuri sanitare și un hol de acces la grupurile sanitare. De asemenea, în extinderea propusă va fi cuprinsă și camera centralei termice, precum și un depozit de combustibili necesari funcționării centralei. La etaj se va realiza, pe o suprafață de 237 mp, un spațiu destinat activităților educaționale, de recreere și odihnă a copiilor. În fața clădirii se va amenaja un parc, iar în spatele construcției, cei mici se vor putea bucura de un loc de joacă spațios și dotat cu mobilier specific. Toți copiii care își vor petrece timpul aici vor avea un program bine stabilit. Astfel, după ce vor veni de la școală, vor primi o masă caldă, după care se vor odihni, iar apoi își vor face temele fiind supravegheați de cadre specia-lizate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9824 secunde