Comitetul Executiv național al PSD se reunește pentru a stabili componența cabinetului Dăncilă

153
Comitetul Executiv național al PSD se reunește pentru a stabili componența cabinetului Dăncilă - 7464166mediafaxfotoalexandrudobr-1516611556.jpg

Articole recomandate

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD este convocată, azi, de la ora 16,00, pentru a stabili componența noului Executiv condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă.

Surse politice au precizat pentru AGERPRES că structura viitorului Cabinet nu va fi modificată.

Din viitorul Guvern nu vor mai face parte unii dintre miniștrii Cabinetului Tudose, printre care Marcel Ciolacu și Marius Nica, care și-a anunțat deja demisia din funcția de ministru al Fondurilor Europene.

Reprezentanții ALDE au susținut că își vor păstra portofoliile deținute la Externe, Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul.

Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât în data de 29 ianuarie va avea loc votul de învestitură pentru noul guvern, după cum a anunțat, miercuri, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Liderul PSD afirma, săptămâna trecută, că președintele Klaus Iohannis a ales stabilitatea prin desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru.

"Președintele a ales stabilitatea în ciuda presiunilor partidelor din Opoziție și a altora de a refuza propunerea PSD și îi mulțumim pentru asta și apreciem în mod deosebit. Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România, președintele a vrut să evite asta. PSD va guverna, împreună cu ALDE, în baza mandatului obținut prin votul românilor, pentru a îndeplini programul de guvernare și pentru a împlini așteptările românilor", a afirmat Dragnea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3229 secunde