Comisia de revizuire a Constituției își reia activitatea miercurea viitoare

474
Comisia de revizuire a Constituției își reia activitatea miercurea viitoare - comisiaderevizuireconstitutieche-1396461636.jpg

Articole de la același autor

Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției își va relua activitatea miercurea viitoare, a anunțat vicepreședintele acestei comisii, senatorul PSD, Ioan Chelaru.


El a precizat că membrii acestei comisii vor reanaliza toate propunerile de modificare a Legii fundamentale, astfel încât textul proiectului să fie corelat cu observațiile Curții Constituționale și de experții Comisiei de la Veneția. 


"Săptămâna viitoare, miercuri, Comisia își reia lucrările cu privire la procesul de revizuire a Constituției și va ține cont de observațiile Curții Constituționale, mai ales de cele 26 de articole declarate neconstituționale, dar și de opinia Comisiei de la Veneția. Vom începe un amplu și transparent proces de reevaluare a textelor proiectului de revizuire. Vom evalua fiecare text în parte și îl vom raporta la observațiile tuturor celor pe care i-am consultat. Vom extinde aria de consultări cu mediul academic și vom primi, în continuare, amendamente din partea întregii societăți", a menționat Chelaru. 


Acesta a subliniat că textul proiectului de revizuire a Constituției va fi rezultatul unei dezbateri solide, astfel încât viitoarea Constituție va întări drepturile și libertățile fundamentale, va asigura independența Justiției și va promova o colaborare loială între puterile statului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5769 secunde