Coaliția PSD-ALDE și-a pierdut majoritatea la Camera Deputaților

427
Coaliția PSD-ALDE și-a pierdut majoritatea la Camera Deputaților - cameradeputatilor1-1527516674.jpg
Cinci deputați PSD, printre care și doi foști miniștri s-au supărat pe Liviu Dragnea, au plecat la Pro România, formațiunea politică condusă de Victor Ponta și au stricat calculele Coaliției de guvernare.


Mai exact, PSD-ALDE și-a pierdut majoritatea la Camera Deputaților. 


Până acum Coaliția se bucura de o majoritate confortabilă. Imediat după alegerile parlamentare din 2016, cele două formațiuni aveau împreună 174 de voturi, deci cu nouă voturi mai mult decât aveau nevoie.


Situația s-a schimbat însă acum după ce Victor Ponta s-a desprins de PSD și a mai reușit să convingă câțiva foști colegi să i se alăture. În noul context, după noua structură a Parlamentului, problema coaliției ar apărea la votul legilor organice și al hotărârilor privind Regulamentul Camerei, pentru care este nevoie de jumătate plus 1 din numărul total de deputați.


În total, în Camera Deputaților sunt 329 de aleși. Ca legile să fie adoptate este nevoie de jumătate plus 1 din voturi. Până acum, Coaliția PSD-ALDE putea să treacă singură toate proiectele importante, pentru care avea nevoie de 165 de voturi. Acum, PSD și ALDE mai au, împreună, 164 de deputați, dacă nu luăm în calcul și UDMR, minoritățile sau neafiliații care, de obicei, după îndelungi negocieri, îi susțin.


Rămâne de văzut ce se va întâmpla deoarece pe fondul nemulțumirilor din PSD, este posibil ca balanța să se încline, din ce în ce mai mult, în favoarea lui Ponta. 


Reamintim că, recent, fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, de la PSD Constanța, a părăsit partidul lui Dragnea și a anunțat că se alătură forma-țiunii politice conduse de Victor Ponta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4757 secunde