Claudiu Crăciun, candidatul Demos la alegerile prezidențiale. Cine este acesta

281
Claudiu Crăciun, candidatul Demos la alegerile prezidențiale. Cine este acesta - untitled-1563277796.jpg
Demos și-a lansat candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui Claudiu Crăciun. Partidul de stânga nu a obținut semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile europarlamentare din mai. 


"Demos și-a lansat candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui Claudiu Crăciun. Activ în societatea civilă, acesta este cunoscut publicului mai ales de la protestele din ultimii ani: cele anti-austeritate din 2012, campania Salvați Roșia Montană din 2013, despăduririle din 2015, protestele Colectiv și cele pentru justiție din 2016. Claudiu Crăciun a fost desemnat candidatul partidului prin vot intern. Este unul din inițiatorii Platformei Demos în 2016, iar în prezent ocupă funcția de Secretar General al partidului", anunță Demos într-un comunicat.

Claudiu Crăciun are 40 de ani, este doctor în Științe Politice și lucrează ca lector universitar la SNSPA și expert al Comitetului Economic și Social European.

"În 30 de ani de tranziție brutală, au părăsit țara aproximativ patru milioane de români. Este dovada cea mai clară a eșecului președinților și partidelor care ne-au guvernat până acum. Este dovada cea mai clară că modelul economic actual este unul falimentar. Nu mai putem fi țara muncii ieftine, a infrastructurii precare, a naturii distruse și a serviciilor publice din ce în ce mai proaste și mai scumpe. " - a declarat Claudiu Crăciun la lansarea candidaturii.

"Politicienii ignoră faptul că România este o țară în care milioane de oameni trăiesc cu grija zilei de mâine, cu teama că trebuie să aleagă între a se îmbrăca, a mânca sau a cumpăra medicamente. Este țara muncii ieftine în care jumătate dintre lucrători muncesc pe salarii de mizerie. Este țara care își uită copiii, tinerii, femeile, bătrânii, persoanele cu dizabilități, minoritarii. Românii au dreptul la o viață demnă și fără neajunsuri, care poate fi asigurată printr-un stat social puternic, prin servicii publice gratuite și de calitate, accesibile tuturor cetățenilor. Aceasta este misiunea Demos. Aceasta este lupta Demos. România are nevoie de un președinte activ, care să știe unde doare, unde se suferă și unde și de ce se moare în această țară. România are nevoie de un președinte care înțelege, simte și acționează, care să vă trateze pe toți de la egal la egal." - a încheiat Claudiu Crăciun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2576 secunde