Clădirile din centrul istoric au nevoie de reabilitare. Ce soluții are Primăria Constanța

1056
Clădirile din centrul istoric au nevoie de reabilitare. Ce soluții are Primăria Constanța - cladiriledincentrulistoric-1554224108.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Constanța au transmis, ieri, că în urma ultimelor verificări efectuate în teren de experți din cadrul municipalității, aproximativ 70% dintre clădirile aflate în centrul vechi au nevoie de lucrări de reparații și consolidare.

"Soluții pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric al orașului nostru!", acesta este obiectivul proiectului european "ALT/BAU-Transfer Networks Alternative Building Activation Units", din cadrul Programului Operațional URBACT 2014-2020 la care Constanța a aderat alături de alte cinci orașe europene care se confruntă, la rândul lor, cu fenomenul de degradare a clădirilor vechi.

Proiectul reprezintă, de fapt, o rețea de transfer prin care, timp de doi ani, toate orașele participante împărtășesc idei, soluții, dar și modele de succes prin care au reușit să dea o a doua șansă imobilelor istorice degradate.

Ghidul în tot acest proiect este orașul Chemnitz din Germania, unde a fost înființată o agenție care unește autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și utilizatorii clădirilor istorice, pentru a găsi împreună soluții de salvare a acestor imobile.

În acest sens, la nivelul municipiului Constanța a fost creat un grup de lucru local, denumit "ULG URBACT local Group", care conectează autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și asociațiile de proprietari din zona peninsulară. Timp de doi ani, grupul de lucru va organiza întâlniri periodice pentru identificarea problemelor și găsirea de soluții în vederea revitalizării centrului vechi al orașului nostru. Peste 30 de persoane fizice, juridice sau instituții care își desfășoară activitatea în zona peninsulară au participat deja la o întâlnire a ULG, iar primul obiectiv fixat este acela de completare a fișelor tehnice aferente fiecărui imobil din zona peninsulară.

Așadar, lista rămâne deschisă, iar cei care locuiesc sau își desfășoară activitatea în zona peninsulară sunt așteptați să facă parte din grupul de lucru "ULG URBACT local Group" care conectează autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și asociațiile de proprietari din zona peninsulară. Înscrierile au loc până la sfârșitul lunii aprilie, pe adresa de e-mail: [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.428 secunde