CJC va clasifica hotelurile și restaurantele de pe litoral

345
CJC va clasifica hotelurile  și restaurantele  de pe litoral - cjcclasificarehoriatutuianu1-1501416444.jpg

Articole de la același autor

Începând cu 1 ianuarie 2018, Direcția de Turism din cadrul Consiliului Județean Constanța va prelua serviciile privind clasificările și declasificările din cadrul Ministerului Turismului.

Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a declarat că se impunea acest lucru, deoarece Ministerul Turismului nu cunoștea foarte bine situația de pe litoralul românesc. El spune că CJC se va ocupa strict de clasificarea unităților de cazare și alimentație publică, iar declasificarea se va face în urma raportului făcut în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Turismului.

În acest sens, a fost semnat un protocol cu Ministerul Turismului care prevede ca autoritățile județene să verifice fiecare unitate de cazare, după care să întocmească un raport ce va fi trimis Corpului de Control al primului ministru. Acesta din urmă va lua decizia clasificării sau declasificării, după caz.

"Protocolul de colaborare dintre Consiliului Județean Constanța și Ministerul Turismului presupune ca 15 angajați ai Direcției de Turism din cadrul CJC să meargă la minister pentru a se perfecționa. Urmează ca, în viitor, să modificăm organigrama, astfel încât să existe mai mulți angajați în cadrul acestei direcții. Începând cu 1 ianuarie 2018, prin proiectul de descentralizare, tot ceea ce înseamnă avizare și clasificare a unităților de alimentație publică și cazare vor fi atributul CJC, nu al Ministerul Turismului. În ceea ce privește declasificarea unităților de turism, deciziile vor fi luate împreună cu Ministerul Turismului, pentru că verificările vor rămâne în sarcina Ministerului Turismului", a explicat președintele CJC, Horia Țuțuianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4568 secunde