CJC se reunește în ședință. Primăriile ar putea returna banii alocați în luna octombrie

991
CJC se reunește în ședință. Primăriile ar putea returna banii alocați în luna octombrie - sedintaconsiliuljudetean17-1482070212.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, mâine, 20 decembrie, de la ora 13.00, în cadrul unei ședințe ordinare ce va avea loc  în Sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Județean Constanța. 


Pe ordinea de zi se află 25 de proiecte, însă cel mai important vizează prezen-tarea cererii de revocare a HCJ nr. 294/25.10.2016, formulată de consilierul liberal Remus Cristy Baisan.


În urma acestei cereri, primăriile din județul Constanța ar putea returna sumele alocate de Consiliul Județean prin HCJ 294/2016 pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesitau cofinanțare pentru anul 2016. 


În urmă cu ceva timp, Partidul Național Liberal Constanța, prin consilierul județean Remus Cristy Baisan, îm-preuna cu alți membri PNL, Dumitru Moinescu, Ion Mocanu și Nicolae Crăciun au depus la registratura Consiliului Județean Constanța o cerere de revocare în tot a HCJ 294/2016 privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale (UAT) a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locala și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016, astfel demarând procedura preliminară atacării în contencios administrativ a hotărârii de consiliu. 


În măsura în care procedura o să fie finalizată, iar instanța va dispune anularea HCJ 294/2016, UAT-urile vor fi puse în situația de a returna Consiliului Județean sumele repartizate în ședința din data de 25 octombrie 2016. 


"Consider că prin acest demers, reprezentanții PNL pun mai presus interesele politice în fața proiectelor derulate în acest moment de UAT-uri. Distribuirea sumelor a fost realizată echidistant, pe baza solicitărilor realizate de primării, în funcție de proiectele de dezvoltare ale fiecărui UAT. Solicitările au fost analizate de către Comisia de Analiză a Solicitărilor UAT-urilor, înainte de a fi dezbătute și aprobate în plenul Consiliului Județean. Eu am o viziune pentru o dezvoltare echilibrată a județului. Reversul acestei mișcări este blocarea activității tuturor primăriilor din județ", a transmis Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 


În altă ordine de idei, Consiliul județean Constanța a transmis către toate primă-riile din județ o informare potrivit căreia unitățile administrativ teritoriale vor fi obligate să returneze banii alocați în luna octombrie, dacă instanța va decide anularea HCJ 294/2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4506 secunde